Annonce
Politik

- Man skal aldrig føle sig sikker

Borgmester Holger Schou Rasmussen er klar på fire år mere. Foto: Anders Knudsen

Socialdemokratiet har listen klar og forbereder sig til valgkamp.

LOLLAND Også i Lolland Kommunes største parti, Socialdemokratiet, er man begyndt at vejre valgkamp.

Tirsdag blev partiets urafstemning afgjort. Og nu går arbejdet med at finpudse det socialdemokratiske valgprogram ind i slutfasen.

- Alle vores byrådsmedlemmer stiller op igen. Men jeg synes da, de får en udfordring med de nye kandidater, vi har stillet op. Der er mange af dem, der har en rigtig god chance for at komme ind, siger borgmester Holger Schou Rasmussen om den store liste med indtil videre 24 navne på.

Listens nummer et har meldt sig klar til at tage endnu en periode på borgmesterkontoret i Lolland Kommune. Og det ser godt ud for Socialdemokratiet, der nyder stor popularitet på landsplan.

- Hvis der var valg i morgen, tror jeg, vi ville få et lige så godt valg som sidst. Men der er over et halvt år til valget, og der kan ske meget, siger Holger.

Sidst fik Socialdemokratiet et rigtig godt valg på Lolland med 12 ud af 25 pladser i byrådet. Får det fremgang igen, står det med absolut flertal. Men det er borgmesteren varsom med at ønske sig. Historien skræmmer.

- Hvis jeg ser tilbage, så er det der, hvor Socialdemokratiet er gået hen og blevet almægtig ... hvor det ikke er inddragende og lytter til andre ... det er der, det hele står for fald. Den kommer jeg ikke til at løbe ind i! Jeg håber da, at et flertal vil pege på mig. Så vil jeg forsøge at lave en bred konstituering. Og bliver vi 13 ud af 25, så kommer der også andre partier med, som får indflydelse, lover borgmesteren, der håber på at beholde jobbet.

- Jeg føler da helt klart, at med vores indsats de sidste fire år har vi gjort os fortjent til at fortsætte. Men man kan aldrig være sikker på noget i politik - ikke før konstitueringen i byrådssalen i december, siger Holger, der dog også vil tage et eventuelt nederlag med ophøjet ro.

- Jeg kommer ikke til at stå og flæbe og græde, hvis jeg ikke bliver borgmester igen. Jeg er beæret over, at jeg har fået lov til at være borgmester i to perioder nu, og jeg håber på en tredje. Glipper det, så skal Socialdemokratiet ud at finde en ny borgmesterkandidat. Men det er da ikke noget, jeg regner med.

Vil tage ansvaret

I valgkampen vil Socialdemokratiet blandt andet drøfte grøn omstilling, turisme og velfærd.

- Noget af det vigtigste for en kommune er den velfærd, den skal levere for borgerne, siger borgmesteren, der er blevet kritiseret for at koncentrere sig om det, der sker uden for Lollands grænser og ikke på den nære velfærd "hjemme".

Men Holger pointerer, at øget velfærd kræver vækst.

- Jo flere skatteindtægter vi har, jo flere muskler får vi til at drive den velfærd, der er. Vi har de sidste mange år måttet vende hver eneste krone, vi havde, og sige: Hvordan får vi det mest optimale ud af det her? Alle synes jo, vi skal bruge flere penge på ældre, på børnene, på kulturen.

- Et parti som Enhedslisten synes, at vi skal bruge penge på det hele. Men nogen må jo være ansvarlige og løfte låget af pengekassen og sige, at de er der ikke. Vi ville gerne bruge ekstra penge på velfærd ... men de skal være der, siger borgmesteren, der erkender, at Lolland stadig har en dårlig økonomi.

- Der er ikke nogen tvivl om, at Lolland er presset på velfærden i forhold til en gennemsnitlig kommune. Det er så det, vi slås med på udligningsdagsordenen, forklarer borgmesteren om sin eneste store ærgrelse.

- Hvis jeg mangler noget for, at vi har gjort det godt som socialdemokrater i den her valgperiode, så er det en ordentlig udligningsaftale. Vi har dog stadig et håb, siger han med reference til den særaftale, han arbejder på at få med indenrigsminister Kaare Dybvad (S).

Borgmesteren roser "et ansvarligt byråd" for godt samarbejde de sidste fire år.

- Vi har fundet konsensus i rigtig mange store og vanskelige sager. Vi har ikke haft en eneste afstemning, hvor det har stået 13-12. Vi har ikke stået og råbt og skreget af hinanden i byrådssalen. Vi forstår alle sammen præmissen ... nogen bedre end andre.

- Hvis andre partier er uenige, må de gerne fortælle mig det. Men de skal så også fortælle mig, hvordan der skal prioriteres anderledes - hvor pengene skal komme fra. Jeg regner da med, at de andre partier vil gå i valgkamp og sige, hvor de vil gøre det anderledes end det, vi gør. Og så tager vi den derfra.

Læs også artiklen: "Vil have grønne arbejdspladser til Lolland"

Artiklerne har været bragt i Folketidende 3/3-2021

  • Borgmester Holger Schou Rasmussen er klar på fire år mere. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Politik

Fødevareminister: Danmark er godt rustet i tilfælde af en fødevarekrise

Annonce
Annonce
112

14-årig dreng meldt savnet

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

112

Bil i brand på motorvejen

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Annonce
Annonce
Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem