cookie-og-privatlivspolitik
Ved sidste valg var Lars Christiansen SF's spidskandidat og blev valgt ind. Men partiet gik voldsomt tilbage, og samtidig blev byrådet mindre. Så han har siddet alene for partiet i den forgangne periode. I 2005 og 2009 fik SF ni mandater i byrådet.
Foto: Anders Knudsen

Valg

- Vi er garant for et rødere S

Håber at få flere SF'ere valgt ind i byrådet ved KV2021 i november.
02. maj 2021 kl. 06:10 Af Birgitta Andersen

LOLLAND Ved seneste valg fik SF én kandidat valgt ind i Lolland Byråd. Så de sidste tre og et halvt år har Lars Christiansen holdt fortet som partiets repræsentant.

Det håber partiet at lave om på ved kommunalvalget til november.

- Vores målsætning er, at vi skal have tre byrådsmedlemmer efter valget, siger formand for SF Lolland Jørgen Olsen.

- Så har vi en god chance for at få en i hvert fagudvalg. Det er hårdt at være én. Man kan ikke følge med i alt. Man er ikke med i diskussionerne i udvalgene. Mange ting opdager jeg bagefter, når beslutningerne er taget, siger Lars Christiansen.

De 70 lokale SF'ere håber, at de gode meningsmålinger på den landspolitiske scene kommer til at få betydning for kommunalvalget.

Annonce

De er nu ved at forberede valgkampen.

Coronaen har gjort processen svær, men forretningsudvalget prøver på Skype - med hjælp fra SF's hovedorganisation - at definere de temaer, de går til valg på i år og finde kandidater.

- Det er svært. Det skal vi ikke lægge skjul på. Det er ikke en nem øvelse for et parti som vores. Vores medlemskreds her på Lolland er ikke årsunger længere, siger Jørgen.

Det er håbet, at partiets nye lokale folketingskandidat, Anne Valentina Berthelsen, kan trække unge til.

- Der er fire kandidater på papiret nu. Jeg vil være tilfreds med en syv-otte stykker. Mere behøver vi ikke være i et parti som vores. Så mange får vi jo heller ikke ind, griner Jørgen.

Annonce

Det muliges kunst

Men selv om Lars sidder alene i byrådet, mener han nu nok, at SF har fået mange mærkesager igennem.

- Jeg synes bestemt ikke, det er svært at få indflydelse. Der er sågar socialdemokrater, der mener, at jeg er det byrådsmedlem, der har fået mest igennem i denne byrådsperiode, griner Lars Christiansen.

Han har hørt de spydige kommentarer om, at SF slet ikke findes, og at han er mere socialdemokrat end socialdemokraterne.

- Fred være med, hvis nogen siger det. Politik er det muliges kunst. Jeg har da også sagt ja til nogle ting, som jeg ikke synes, er specielt fantastiske, siger Lars med henvisning til blandt andet den upopulære vaskeordning, som blev en del af budgetforliget.

- Men vi har ikke været der endnu, hvor de har præsenteret os for noget, vi ikke kunne gå med til, siger han.

Annonce

- Politik handler om at tage ansvar og være pragmatisk. Hvis du kan få lidt her og der, så må du æde en kamel af og til, konkluderer Jørgen Olsen.

SF lægger ikke skjul på, hvem det peger på som borgmester.

- Det SF gør på Borgen, det gør SF også her. Vi kommer ikke til at pege på nogen anden end Holger, siger Jørgen Olsen.

Lars Christiansen regner med, at socialdemokraterne også ønsker et samarbejde med SF i den næste periode. Han mener, at SF har en vigtig funktion i byrådet.

- Jeg var i tvivl, da Venstre og DF var gået med i konstitueringen. Så sagde jeg til Holger: "Men du har jo flertal. Så hvad skal du bruge mig til?". Og så sagde han: "Du skal trække Socialdemokratiet i den røde retning". Det, synes jeg, er lykkedes, siger SF's enlige byrådsmedlem tilfreds.

Annonce

- Især nu, hvor jeg er det 13. mandat. Så er der ikke så meget tvivl om, at så sætter vi os på den, hvis vi vil det. Selvfølgelig vil vi helst have brede flertal i byrådet ... hvis det kan lykkedes, siger Lars Christiansen.

- Holger har måske brugt os lidt til at presse de andre med. Han kan sige: "I kan hoppe og danse, for vi har 13 mandater". Men vi har det fint med at blive brugt på den måde, bare beslutningen flugter med det, vi gerne vil, siger Jørgen Olsen.

Når det er sagt, synes han og Lars Christiansen stadig, der er stor forskel på deres parti og det store borgmesterparti.

- Vi adskiller os fra Socialdemokratiet på de borgernære ting. For mig er det vigtigt at få ting igennem, som giver noget til borgerne. Min forbandede pligt er at få indført psykologhjælp til de unge, få etableret et misbrugscenter i Rødby ... sådan noget. Det er ting, jeg har kæmpet for, og som jeg har fået, siger Lars Christiansen.

- Så vælgerne skal bare vide, når de sætter krydset, at vi i SF er garant for et rødere Socialdemokrati.

Annonce

Læs også artiklen: "SF blæser til kamp for det borgernære"

Artiklerne har været bragt i Folketidende 17/3-2021
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE