cookie-og-privatlivspolitik
Eric Steffensen (DF) tror på succes for DF ved KV2021.

2

Billeder

Eric Steffensen (DF) tror på succes for DF ved KV2021.
Foto: Jan Knudsen

Valg

- Vi vil gerne i konstituering

Dansk Folkeparti er ved at gøre klar til valgkampen.
23. februar 2021 kl. 19:10 Af Birgitta Andersen

LOLLAND Til november skal lollikkerne til stemmeurnerne og sætte deres kryds ud for den kandidat, parti eller liste, der skal repræsentere dem i byrådet fra 2022 til 2026.

Hos Dansk Folkeparti har man i næsten et år forberedt sig på valget, fortæller gruppeformand Eric Steffensen.

- Ved sidste valg blev antallet af byrådsmedlemmer sat ned fra 31 til 25, og alligevel fik vi samme antal ind som i forrige periode, nemlig tre. Så det er succeskriteriet igen, slår han fast.

Lige nu har DF fire kandidater klar, men man vil gerne op på fem eller seks. Både Eric Steffensen og Henning Rasmussen genopstiller.


Bejler til borgmester

Efter sidste valg gik DF i konstituering med Socialdemokratiet, Venstre og SF.

Annonce

- Den konstitueringsform, synes vi, er god. Det klæder det politiske liv at få den store bredde med, og det klæder Socialdemokratiet, siger Eric Steffensen.

Han bejler derfor allerede til borgmester Holger Schou Rasmussen (S).

- Jeg har bestemt ingen problemer med at pege på Holger som borgmester igen. Han har gjort det godt og kæmpet kommunens kampe - blandt andet på udligningsreformen. Der er ingen tvivl om, at Socialdemokratiets store valgsejr alene skyldes Holger. Det er hans stemmer, der trækker halvdelen af deres, der sidder i byrådet i dag, ind, siger Steffensen.

Han tror dog stadig ikke på, at Holger kan trække endnu flere ind i byrådet fra socialdemokraternes store opstillingsliste.

- Jeg tror ikke, Socialdemokratiet får absolut flertal. De fleste andre partier drukner jo lidt i forhold til Socialdemokratiets antal kandidater og byrådsmedlemmer. Politisk kan det scenarie betyde, at Socialdemokratiet bare gør, som det vil, fordi det har flertal og altid har SF med på linjen, siger Eric Steffensen, der alligevel foretrækker at være med i konstitueringen.

Annonce

- Man bliver noget vinddrejet, hvis man skal være i opposition og ikke får noget som helst igennem alligevel. Så kan Socialdemokratiet og SF gøre, hvad de vil, og vi andre kan stå og råbe på sidelinjen. Det giver ikke mening for os.

Eric Steffensen tror stadig, at DF kan gøre en forskel, dets lille størrelse til trods.

- Hvis vi har en holdning, der minder om den politik, DF startede med, skal vi nok klare os. Vi skal tage os af vores kerneopgaver: børn, unge og ældre. Jeg tænker, at vi har bedre argumenter her, end Socialdemokratiet har. Vi kigger lidt mere på, hvordan eksempelvis ældreplejen er ude i virkeligheden, siger han.

Så selv om DF gerne vil i konstituering, skal borgmesteren ikke forvente en stille partner.

- Jeg synes, vi har været troværdige i byrådet i forhold til at gøre opmærksomme på, at ældreplejen ikke er, som den skal være, at vores udbud har været behæftet med store fejl, og at vores skolevæsen er af en karakter, så folk søger privatskolerne. Det vil vi gerne fortsætte med, siger Eric Steffensen.

Annonce

DF har allerede udpeget en række mærkesager til valget: byudvikling og nye boliger i Nakskov, Maribo, Rødby og Rødbyhavn. Alle vindmøller skal på vandet, og solceller skal på marginaljord. Og endelig: flere uddannelser og nye specialer på Lolland-Falster.

I slutningen af marts håber partiet at have en færdig liste klar. De nye kandidater skal så læres op i politik, og så er de klar til valgkamp.

Læs også artiklen: "Tror ikke landspolitisk turbulens vil påvirke valget"

Til november er der kommunalvalg, så i den næste tid tager Folketidende temperaturen på det politiske klima og hører, om partier og lister er klar til valgkampen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE