Annonce
Politik

Alle stemmer talt op: S blev størst og DF fik en lussing

Foto: Anders Knudsen

OPDATERET 23.05: Begge lokale kredse er talt op. Socialdemokratiet fik kæmpeopbakning på Lolland.

Klokken 22.40 var alle stemmer i Guldborgsundkredsen talt op, og dermed er begge de lokale valgkredse talt op, og det er muligt at drage nogle konklusioner.

Socialdemokratiet blev det klart største parti i begge kredse. I Lollandkredsen fik partiet intet mindre end 40 procent af stemmerne, mens det i Guldborgsundkredsen var 34,2 procent, der satte deres kryds ved liste A. I begge kredse er der tale om en fremgang. I Lollandkredsen går Socialdemokratiet 4,4 procentpoints frem og 2,3 procentpoints i Guldborgsundkredsen.

Næststørste parti i begge kredse blev Venstre med 20,5 procent i Lollandkrdsen og 21,2 i Guldborgsundkredsen. Det er også en pæn fremgang i begge kredse for Lars Løkke Rasmussens parti på henholdsvis 4,0 og 4,2 procentpoints.

Socialistisk Folkeparti, SF, fik også et godt valg - ikke mindst i Guldborgsundkredsen, hvor partiet gik 7,2 procentpoints frem og fik 7,5 procent af stemmerne, mens fremgangen i Lollandkredsen var på 2,8 procentpoints hvilket svarer til 6,9 procent af stemmerne.

Rasmus Paludans parti Stram Kurs fik også en del opbakning på Lolland, hvor partiet opnåede 3,3 procent af stemmerne, mens det i Guldborgsundkredsen 2,9 procent.
På valgstedet i Gedser fik Stram Kurs 6,2 procent af stemmerne.

Valgets helt store taber blev som tidligere omtalt Dansk Folkeparti, som endte på 14,3 procent i Guldborgsundkredsen og 12,2 procent i Lollandkredsen. Umiddelbart måske pæne tal, men ikke i sammenligning med sidste valg.

I Guldborgsundkredsen går DF således 14,8 procentpoints tilbage og i Lollandskredsen 13,6 procentpoints. I stemmer er der tale om lige over 10.000 stemmer, som Dansk Folkeparti har mistet på Lolland-Falster siden valget i 2015.

Du kan se alle tallene for Lollandkredsen her

Du kan se alle tallene for Guldborgsundkredsen her

Du kan følge udviklingen i optællingen både lokalt og på landsplan her

---

SF står til en ganske pæn fremgang i Guldborgsundkredsen. Med 73 procent af stemmerne optalt klokken 22.05 står partiet til at får 7,6 procent af stemmerne - en fremgang på 4,3 procentpoints.

Socialdemokratiet står fortsat til at blive størst i Guldborgsundkredsen med foreløbig 33,4 procent af stemmerne.

Næststørst er Venstre med 21,0 procent af stemmerne, mens Dansk Folkeparti trods en tilbagegang på hele 15,0 procentpoints stadig står til at blive tredjestørste parti med 14,6 procent af stemmerne.

---

Socialdemokratiet fik et kanonvalg i Lollandkredsen. Ikke færre end 40,0 procent af de vælgere, der stemte, satte deres kryds ud for liste A. Det viser det endelige valgresultat efter, at alle stemmer kort før klokken 22 er talt op.

Det er en fremgang på 337 stemmer svarende til 4,4 procentpoints i forhold til sidste valg. Helt præcist stemte 10.016 vælgere i Lollandkredsen på Socialdemokratiet eller en af partiets kandidater.

Venstre bliver næststørste parti i Lollandkredsen og får også et pænt valg med en fremgang på 4,0 procentpoints til 20,5 procent af stemmerne.

Trods en svidende vælgerlussing bliver Dansk Folkeparti stadig tredjestørst på Lolland med 12,2 procent af stemmerne - men det er en tilbagegang på 13,6 procentpoints. Helt præcist mister partiet 3.970 stemmer og får 3.054 stemmer.

Partiet Klaus Riskær Pedersen opnåede 213 stemmer, svarende til 0,8 procent - og klokken 22 meddelte partstifteren af samme navn så, at han opløser partiet igen.

Det meget medieomtalte Stram Kurs fik 827 stemmer i Lollandkredsen svarende til 3,3 procent af stemmerne, mens Nye Borgerlige fik 2,4 procent.

SF fik 6,9 procent af stemmerne - en fremgang på 2,8 procentpoints.

Husk, at du kan følge udviklingen i resultaterne LIGE HER.

---

Der er Socialdemokratiet - og så alle de andre i Lollandkredsen.

Det er groft sagt billedet klokken 21.50, hvor kun et af valgstederne i Nakskov mangler at blive talt op. Liste A står til indtil videre til 39,6 procent af stemmerne - altså næsten fire ud af 10 stemmer. Det er en fremgang på 4,5 procentpoints.

Mere følger, når hele kredsen er talt op.

---

Ved 21.25-tiden begynder valgresultaterne også for alvor at tikke ind fra Guldborgsundkredsen. Her er foreløbig seks valgsteder talt op, og indtil videre er billedet stort set det samme som på Lolland:

Socialdemokratiet står til at blive størst med foreløbig 34,0 procent af stemmerne, hvilket er en fremgang på 2,4 procentpoints. Herefter følger Venstre med 21,0 procent - en fremgang på 4,2 procentpoints.

Men også SF ser ud til at gå frem i Guldborgsund - indtil videre med 3,8 procentpoints til 6,7 procent.

Nye Borgerlige og Stram Kurs står foreløbig til henholdsvis 2,4 og 3,0 procent af stemmerne i Guldborgsund.

I Lolland Kommune mangler nu blot tre valgsteder, og her står Socialdemokratiet fortsat til klar fremgang - klokken 21.30 er den på 4,5 procentpoints til hele 36,9 procent.

Venstre står også fortsat til en pæn fremgang på 4,3 procentpoints til 23,4 procent. Dansk Folkeparti står her til en tilbagegang 14,0 procentpoints til 12,2 procent.

---

Ved 21.15-tiden er over halvdelen af valgstederne i Lollandkredsen talt op, og her tegner der sig et klart billede: Dansk Folkeparti står til en kæmpetilbagegang, hvis tallene holder.

Med 10 af 16 valgsteder talt op står DF til en tilbagegang i Lollandkredsen på 14,4 procentpoints til 13,6 procent af stemmerne.

Socialdemokratiet står til at blive størst på Lolland med 35,1 procent af stemmerne indtil videre. Det er en fremgang på 4,3 procentpoints.
Venstre står til 22,9 procent - en fremgang på 4,4 procentpoints.

Nye Borgerlige står til 2,6 procent af stemmerne.

---

Der begynder først på aftenen så småt at tegne sig et billede af, at Socialdemokratiet, Venstre og SF går frem og Dansk Folkeparti går tilbage.

Derudover ser det også ud til, at Nye Borgerlige og Stram Kurs, som jo er nye i forhold til sidste valg, ser ud til at få et par procent af stemmerne indtil videre.

I Errindlev, som er et af de senest optalte valgsteder, står S til 35,1 procent af stemmerne, hvilket er en fremgang på 6,2 procentpoints. Venstre står til 25,2 procent - en fremgang på 3,5 procentpoints.

Dansk Folkeparti får i Errindlev 16,2 procent af stemmerne, en tilbagegang på 12,7.

Stram Kurs står til 2,4 procent og Nye Borgerlige til 3,0 procent i Errindlev. De Radikale er også gået frem i Errindlev med 2,1 procentpoints til 5,0 procent.

---

Birket på Nordlolland blev det andet valgsted på Lolland-Falster med et færdigt resultat.

Her går både Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti en del tilbage. S har mistet 20 stemmer og havner på 113, mens V går 13 stemmer tilbage til 64, men størst tilbagegang må Dansk Folkeparti notere med et minus på 37 og næsten en halvering i forhold til sidste valg.

Derimod er der 11 stemmer til Nye Borgerlige og 10 hver til Stram Kurs og Klaus Riskær Pedersen.
SF går også frem i Birket med 11 stemmer til 22.

---

Blot en halv times tid efter, at valgstederne var lukket, kunne Askø som det første lokale valgsted melde deres valgresultat ud.

Det viser en fremgang til Venstre og Socialdemokratiet på henholdsvis fire og fem stemmer til 16 og 11, mens Dansk Folkeparti fik fire - en tilbagegang på ni.

Kristendemokraterne og Alternativet blev med hver tre stemmer delt fjerdestørste parti på Askø.

Følg resultaterne her

  • Foto: Anders Knudsen
Annonce
Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Politik

Overbevisende sejr efter kampvalg: Han er ny formand for Nye Borgerlige

Annonce
Annonce
112

Rystet far om redningskvinde: - Vi er hende meget taknemmelig

112

Nye detaljer: Overfaldet to gange - ikke under 13 spark

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Guldborgsund

Velkendt navn gør comeback som hoteldirektør på Lolland

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

112

Hunde redder kvinde fra kraftig brand

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

112

Efter voldsomt overfald: Politiet kommer med nyt om 15-årig drengs tilstand

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen