cookie-og-privatlivspolitik
Formanden for SF Lolland, Jørgen Olsen, har måttet guide flere vælgere uden valgkort. Her er han i samtale med borgmester Holger Schou Rasmussen (S) på valgaftenen.
Formanden for SF Lolland, Jørgen Olsen, har måttet guide flere vælgere uden valgkort. Her er han i samtale med borgmester Holger Schou Rasmussen (S) på valgaftenen.
Foto: Jan Knudsen

Valg

Beboere på to veje fik slet ikke tilsendt valgkort

Formentlig svipser hos KMD eller PostNord, vurderer valgchef.
18. november 2021 kl. 19:00 Af Marianne Knudsen

VESTLOLLAND Vælgere på mindst to veje, der tirsdag skulle stemme i Ravnsborghallen i Horslunde, modtog slet ikke valgkort, og det gælder også nogle beboere i Nakskov.

Miseren blev blandt andet opdaget af SF's kandidater til kommunalvalget, Frank Gravesen og Jørgen Olsen, der begge bor i Svinsbjerg, nordøst for Horslunde:

- Flere beboere på Vadbrovej har henvendt sig til mig, fortalte Frank Gravesen på valgaftenen, og Jørgen Olsen kunne tilføje, at han har guidet vælgerne til, hvad de så skulle gøre.

Hvis man medbringer legitimation, kan man på valgstedet få udskrevet nyt valgkort.

Valgchefen i Lolland Kommune, Henrik Madsen, bekræfter problemet.

Annonce

- Lige i dag (onsdag, red.) har vi travlt med at fintælle stemmer, men jeg har indtryk af, at der tirsdag måtte udskrives rigtig mange nye valgkort, og flere end for fire år siden, siger Henrik Madsen.

- Men jeg vil torsdag morgen skrive ud til valgstyrerne på de 16 afstemningssteder, så vi får et overblik, tilføjer han.

Henrik Madsen erindrer i øvrigt heller ikke, at det før har drejet sig om hele veje, der ikke har modtaget valgkort - og formentlig med baggrund i en svipser fra it-virksomheden KMD eller PostNord, der skulle bringe brevene ud.

En del vælgere oplyste også, at de kun havde fået valgkort til ældrerådsvalget.

- Det er lidt uforståeligt, for valgkortet til kommunal- og regionsrådsvalget var på samme A4-ark, som mon ikke disse vælgere har overset det, tror Henrik Madsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE