Annonce
Politik

Bo Abildgaard langer ud efter Simon Hansen

Abildgaard stillede sig som S-borgmesterkandidat i 2017 bag John Brædder, Guldborgsundlisten, og sendte dermed René Christensen og DF ud i konstitueringskulden. Nu - fire år senere - kalder han Socialdemokratiets konstitueringsaftale med DF ynkelig. Foto: Anders Knudsen/arkiv

Konstituering med Dansk Folkeparti er ynkelig, og den nyvalgte S-borgmester bliver en nikkedukke, mener viceborgmester Bo Abildgaard.

GULDBORGSUND Efter en valgnat, hvor den siddende viceborgmester og tidligere S-borgmesterkandidat, Bo Abildgaard, mistede sit sæde i byrådet efter 1. januar, langer han nu hårdt ud efter den nyvalgte S-borgmester Simon Hansen.

Bo Abildgaard meldte sig ud af partiet onsdag, men det har ikke gjort hans kritik af eks-partifællen mindre.

Vreden trækker tråde tilbage til valget i 2017, hvor Bo Abildgaard valgte side til fordel for Guldborgsundlisten og dermed gav John Brædder fire år mere på borgmesterkontoret.

- Det var dengang Simon Hansen, der råbte højest i partiet, om at Socialdemokratiet under ingen omstændigheder skulle samarbejde med Dansk Folkeparti og René Christensen, anfører Bo Abildgaard.

- Det forholdt jeg mig til for fire år siden og pegede på John Brædder som borgmester. De sidste fire år har da også vist, at det var den helt rigtige beslutning. Den retorik, som René Christensen har kørt i byrådssalen, siger alt. Hvilket Simon Hansen i øvrigt har været meget irriteret over. Men alt dette er åbenbart ligegyldigt, når man selv kan sætte sig i borgmesterstolen på René Christensens mandater, mener Bo Abildgaard.

Nikkedukke

- At man samtidig ikke ønsker Guldborgsundlisten med i en konstituering - selv om Simon Hansen har sagt tydeligt i valgkampen, at det skulle være en så bred konstituering som mulig - synes jeg er en meget forkert og ynkelig beslutning af kredsformand Bjarne Petersen og Simon Hansen. Det viser jo, allerede inden Simon Hansen sætter sig i borgmesterstolen, at han blot bliver en nikkedukke til René Christensens beslutninger, mener Bo Abildgaard.

Folketidende har forelagt Simon Hansen kritikken fra Bo Abildgaard.

- Jeg er slet ikke enig i Bos (Abildgaard, red.) udlægning af situationen for fire år siden. Derudover har jeg ingen kommentarer til det. Der er desværre mange, der har travlt med at tale René (Christensen, red.) ned, og det synes jeg er ærgerligt. Der er rigtig mange i Guldborgsund, der har stemt på ham, og vi har et samarbejde, hvor vi stoler på hinanden. Det er nok derfor, vi har lavet den aftale, vi har, siger Simon Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Indsatsen i valgkampen

Bo Abildgaard er også utilfreds med den synlighed, hans nu tidligere parti har givet ham i valgkampen.

I onsdagsavisen sagde Socialdemokratiets kredsformand, Bjarne Petersen, at Bo Abildgaard ikke havde været synlig og aktiv nok i valgkampen, og at han dermed selv havde været medvirkende til, at han tabte sit mandat.

- Omkring aktivitet i valgkampen er det meget naturligt, da Bjarne Petersen og Simon Hansen fra starten af valgkampen besluttede, at det ikke var mig som udvalgsformand, men andre socialdemokrater, der skulle repræsentere os på vælgermøder på mit område. Derudover kender Bjarne Pedersen intet til min indsats i valgkampen. Men for mig er der ingen tvivl om, at deres beslutning har været stærkt medvirkende til mit valgresultat, skyder Bo Abildgaard tilbage.

Heller ikke denne udlægning genkender Simon Hansen.

- Vi har fordelt vælgermøderne mellem os. Bo har fået nogle, og andre har fået andre. Jeg kender ikke til Bos indsats i valgkampen, så han må selv vurdere, om den har været god nok, siger Simon Hansen og fortsætter:

- Jeg har haft et godt samarbejde med Bo i mange år. Men nu har vi en byrådsgruppe med ni stærke, socialdemokratiske medlemmer og et lokalt parti med over 400 medlemmer. Dem, der rent faktisk er medlemmer af vores parti, vil jeg nu koncentrere mig om.

  • Abildgaard stillede sig som S-borgmesterkandidat i 2017 bag John Brædder, Guldborgsundlisten, og sendte dermed René Christensen og DF ud i konstitueringskulden. Nu - fire år senere - kalder han Socialdemokratiets konstitueringsaftale med DF ynkelig. Foto: Anders Knudsen/arkiv
Annonce
Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Politik

Overbevisende sejr efter kampvalg: Han er ny formand for Nye Borgerlige

Annonce
Annonce
112

Rystet far om redningskvinde: - Vi er hende meget taknemmelig

112

Nye detaljer: Overfaldet to gange - ikke under 13 spark

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Guldborgsund

Velkendt navn gør comeback som hoteldirektør på Lolland

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

112

Hunde redder kvinde fra kraftig brand

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

112

Efter voldsomt overfald: Politiet kommer med nyt om 15-årig drengs tilstand

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen