cookie-og-privatlivspolitik
Abildgaard stillede sig som S-borgmesterkandidat i 2017 bag John Brædder, Guldborgsundlisten, og sendte dermed René Christensen og DF ud i konstitueringskulden. Nu - fire år senere - kalder han Socialdemokratiets konstitueringsaftale med DF ynkelig.
Abildgaard stillede sig som S-borgmesterkandidat i 2017 bag John Brædder, Guldborgsundlisten, og sendte dermed René Christensen og DF ud i konstitueringskulden. Nu - fire år senere - kalder han Socialdemokratiets konstitueringsaftale med DF ynkelig.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Valg

Bo Abildgaard langer ud efter Simon Hansen

Konstituering med Dansk Folkeparti er ynkelig, og den nyvalgte S-borgmester bliver en nikkedukke, mener viceborgmester Bo Abildgaard.
19. november 2021 kl. 17:59 Af Birgitte Grønning

GULDBORGSUND Efter en valgnat, hvor den siddende viceborgmester og tidligere S-borgmesterkandidat, Bo Abildgaard, mistede sit sæde i byrådet efter 1. januar, langer han nu hårdt ud efter den nyvalgte S-borgmester Simon Hansen.

Bo Abildgaard meldte sig ud af partiet onsdag, men det har ikke gjort hans kritik af eks-partifællen mindre.

Vreden trækker tråde tilbage til valget i 2017, hvor Bo Abildgaard valgte side til fordel for Guldborgsundlisten og dermed gav John Brædder fire år mere på borgmesterkontoret.

- Det var dengang Simon Hansen, der råbte højest i partiet, om at Socialdemokratiet under ingen omstændigheder skulle samarbejde med Dansk Folkeparti og René Christensen, anfører Bo Abildgaard.

- Det forholdt jeg mig til for fire år siden og pegede på John Brædder som borgmester. De sidste fire år har da også vist, at det var den helt rigtige beslutning. Den retorik, som René Christensen har kørt i byrådssalen, siger alt. Hvilket Simon Hansen i øvrigt har været meget irriteret over. Men alt dette er åbenbart ligegyldigt, når man selv kan sætte sig i borgmesterstolen på René Christensens mandater, mener Bo Abildgaard.

Annonce

Nikkedukke

- At man samtidig ikke ønsker Guldborgsundlisten med i en konstituering - selv om Simon Hansen har sagt tydeligt i valgkampen, at det skulle være en så bred konstituering som mulig - synes jeg er en meget forkert og ynkelig beslutning af kredsformand Bjarne Petersen og Simon Hansen. Det viser jo, allerede inden Simon Hansen sætter sig i borgmesterstolen, at han blot bliver en nikkedukke til René Christensens beslutninger, mener Bo Abildgaard.

Folketidende har forelagt Simon Hansen kritikken fra Bo Abildgaard.

- Jeg er slet ikke enig i Bos (Abildgaard, red.) udlægning af situationen for fire år siden. Derudover har jeg ingen kommentarer til det. Der er desværre mange, der har travlt med at tale René (Christensen, red.) ned, og det synes jeg er ærgerligt. Der er rigtig mange i Guldborgsund, der har stemt på ham, og vi har et samarbejde, hvor vi stoler på hinanden. Det er nok derfor, vi har lavet den aftale, vi har, siger Simon Hansen.


Indsatsen i valgkampen

Bo Abildgaard er også utilfreds med den synlighed, hans nu tidligere parti har givet ham i valgkampen.

I onsdagsavisen sagde Socialdemokratiets kredsformand, Bjarne Petersen, at Bo Abildgaard ikke havde været synlig og aktiv nok i valgkampen, og at han dermed selv havde været medvirkende til, at han tabte sit mandat.

Annonce

- Omkring aktivitet i valgkampen er det meget naturligt, da Bjarne Petersen og Simon Hansen fra starten af valgkampen besluttede, at det ikke var mig som udvalgsformand, men andre socialdemokrater, der skulle repræsentere os på vælgermøder på mit område. Derudover kender Bjarne Pedersen intet til min indsats i valgkampen. Men for mig er der ingen tvivl om, at deres beslutning har været stærkt medvirkende til mit valgresultat, skyder Bo Abildgaard tilbage.

Heller ikke denne udlægning genkender Simon Hansen.

- Vi har fordelt vælgermøderne mellem os. Bo har fået nogle, og andre har fået andre. Jeg kender ikke til Bos indsats i valgkampen, så han må selv vurdere, om den har været god nok, siger Simon Hansen og fortsætter:

- Jeg har haft et godt samarbejde med Bo i mange år. Men nu har vi en byrådsgruppe med ni stærke, socialdemokratiske medlemmer og et lokalt parti med over 400 medlemmer. Dem, der rent faktisk er medlemmer af vores parti, vil jeg nu koncentrere mig om.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE