cookie-og-privatlivspolitik
Leif A. Jensen vil ikke ulejlige sine stillere igen og er ude af valgkampen.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Valg

Borgerlisten dropper valg

Teknikaliteter med liste gør, at kandidat alligevel ikke stiller op.
04. oktober 2021 kl. 06:59 Af Niki Treumer Mogensen

GULDBORGSUND Borgerlisten er alligevel ikke at finde på stemmesedlen ved byrådsvalget i november.

Folketidende forkyndte kandidaturet tirsdag i sidste uge, men onsdag manede Leif A. Jensen, der er ene mand på listen, til besindighed i et læserbrev.

"Det er rigtigt, at jeg har afleveret 25 stillere 27.09 d.å., men at Folketidende konkluderer, at jeg er opstillingsberettiget, er lidt for friskt fyragtigt, da jeg har fået besked fra Valgenheden om at være vågen dag og nat, hvis de har indvendinger over for nogen af stillernes oplysninger", hed det, og formaningen viste sig at være velbegrundet.

Kandidaten, der er bosat i Nørre Alslev og også stillede op ved byrådsvalgene i 2013 og 2017 uden dog at blive valgt, modtog således forleden i første omgang en afvisning af sin kandidatliste fra valgbestyrelsen. Det har fået ham til at droppe at stille op.

- Jeg må desværre meddele, at jeg ikke kan stille op til det kommende kommunalvalg på grund af en teknikalitet. Jeg har ikke skrevet Borgerlisten Liste J på den rette linje, og derfor kan den juridiske del af valgenheden påstå, at stillerne ikke har vidst, hvem de støttede. De har dog været så venlige at tilbyde, jeg kunne komme med en ny liste inden mandag 4. oktober klokken 12, siger han og beklager at måtte have ulejliget sine stillere.

Annonce

Han har delt afslaget fra valgbestyrelsen med Folketidende.

Her fremgår det, at der er en række mangler på den tilsendte kandidatliste, herunder stillingsbetegnelse på kandidaten, stedbetegnelse - hvor valgbestyrelsen skriver, at den har rettet "4840 Nørreslev" til "4840 Nørre Alslev" - og at der mangler en bogstavbetegnelse på listen, hvormed han tildeles bogstav J - som han i øvrigt også havde ved de foregående valg.

Det springende punkt for Leif A. Jensen er imidlertid, at listen for at være gyldig skal indleveres på ny, hvor de mindste 25 stillere, der er påkrævet, skriver under på, at det netop er Borgerlisten, de er stillere for. Alternativt kan han indlevere en erklæring på, at stillerne var indforstået med dette, men denne skal også indeholde deres underskrifter.

Den nye liste skulle indleveres senest mandag klokken 12, og det mener han ikke er muligt. Leif A. Jensen mener til gengæld, at stillerne var bevidste om, at det var Borgerlistens kandidatur, de hjalp på vej med deres underskrifter.


Fokuserer på borgerforslag

Borgerlisten er langt fra den eneste liste eller parti, der må på den igen. Det fortæller formanden for valgbestyrelsen, borgmester John Brædder.

Annonce

- Vi gennemgik i valgbestyrelsen alle listerne tirsdag, og jeg kan sige, at langt de fleste har haft noget, der skulle rettes op på. Nogle havde glemt postnumre, nogle at skrive under og andre andre ting, og det har de frem til 4. oktober til at rette op på. Det er ens for alle, og det er netop derfor, at man i demokratiets navn har de her fem-seks dage, fra listerne indleveres, til at rette op på tingene, siger han, der forventer, at alle lister godkendes i anden omgang, da der i alle tilfælde er tale om småting.

Leif A. Jensen vil imidlertid nu rette sit fokus på sit borgerforslag "FT-08818". Det hedder "Til kommunalvalget 2021 skal kandidaterne vælges efter de personlige stemmer på tværs af partilisterne." og har i skrivende stund 43 støtter.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi skal tage klimaansvar 24. oktober 2021 kl. 22.06

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

Annonce

ANNONCE