cookie-og-privatlivspolitik
Foto fra valgaftenen på rådhuset i Maribo. Nu har 22 ud af det nye byråds 25 medlemmer indgået en konstitueringsaftale.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Valg

Bred konstituerings-aftale indgået i Lolland Kommune

22 ud af det nye byråds 25 medlemmer står bag den kommende byrådsperiodes politiske aftale, som præsenteres torsdag.
24. november 2021 kl. 10:00 Af Jakob Poulsen

Så er de sidste brikker ved at falde på plads i Lolland Kommune ovenpå sidste uges kommunalvalg.

I en pressemeddelelse, som blev offentliggjort tidligt onsdag morgen, oplyser kommunen, at der nu er indgået en politisk aftale - altså en konstitueringsaftale - mellem Socialdemokratiet, Venstre, Din Stemme, SF, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti for den kommende byrådsperiode fra 2022 til 2025.

Dermed er det kun Nakskovlisten, Lokallisten Lolland og Enhedslisten med et enkelt mandat hver, som står udenfor aftalen.

Konstitueringsparterne blandt andet lagt vægt på, at Lolland Kommune står på tærsklen til en ny begyndelse "hvor den faste forbindelse over Femern Bælt og en ny, grøn gasledning skaber optimale betingelser for vækst og dynamik", hedder det blandt andet i pressemeddelelsen.

Partierne lægger derfor vægt på, at kommunen skal have en klar strategi for områdets udvikling over de næste 20 år, og strategien skal blandt andet omfatte, at produktionsanlægget ved Femern Bælt-forbindelsen bliver permanent, at der er den rette arbejdskraft til rådighed, og at de grønne muligheder udnyttes.

Annonce

Derudover lægger man vægt på at skabe en bæredygtig turisme, og at kommunen får et bredt og attraktivt udvalg af boligtilbud, som kan matche fremtidens behov, fortælles det videre i pressemeddelelsen.

- Vi har indgået en ambitiøs og konstruktiv aftale, som vi alle kan være tilfredse med, og jeg vil gerne sige tak til de mange, der har bidraget undervejs.

- Nu er valget forbi, og vi er klar til at trække i arbejdstøjet, så vi i fællesskab kan tage fat på de mange opgaver, der venter os i de kommende år, siger borgmester Holger Schou Rasmussen (S) i pressemeddelelsen om aftalen, hvor han altså har opbakning fra 22 ud af det nye byråds 25 medlemmer.

Det fremgår også af pressemeddelelsen, at økonomien bliver et af de vigtige fokuspunkter.

- Centralt i den kommende byrådsperiode bliver at finde den rigtige balance mellem investeringer i Lollands fremtid og behovet for at styrke kommunens tilbud på de borgernære områder.

Annonce

- For eksempel er der lagt vægt på at sikre ro på skole- og dagtilbudsområdet, og skabe større livskvalitet for plejekrævende borgere, skriver kommunen.

Den nye politiske aftale præsenteres mere uddybende ved et pressemøde i Qvades Pakhus i Maribo torsdag eftermiddagKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE