cookie-og-privatlivspolitik
Det er pludselig usikkert, om Heino Knudsen fra Socialdemokratiet, kan sætte sig til rette i formandsstolen i Region Sjælland.
Dramaet er slut: Heino Knudsen bliver regionsrådsformand.
Foto: /ritzau/Bjarke Maccarth

Valg

DF peger atter på Heino Knudsen

Uvisheden er ovre: Heino Knudsen bliver formand for Region Sjælland efter omtumlet forløb med Dansk Folkeparti.
02. december 2017 kl. 20:23 Af David Arnholm

Annonce

Lørdag eftermiddag sluttede et omtumlet forløb, hvor Dansk Folkeparti først gjorde Heino Knudsen (S) fra Lolland til formand for Region Sjælland og dernæst trak støtten igen - for så i dag atter at pege på ham.

- Det er klart, jeg er en glad mand og lidt lettet. Nu skal der gerne være lidt mere ro på, siger Heino Knudsen, der dog må vente til torsdag klokken 18, før han helt formelt bliver valgt som formand på det konstituerende møde.

Usikkerheden om Dansk Folkepartis støtte opstod, efter Ursula Dieterich-Pedersen fra Enhedslisten i et interview talte positivt om halalkød og information på arabisk på sygehusene. Det brød DF sig ikke om, og partiet trak sig derfor fra konstitueringsaftalen. Inden da havde Heino Knudsen dog valgt at sparke Enhedslisten ud, men DF valgte at tage en tænkepause på et par dage.

Forløbet har givet Dansk Folkeparti et konkret udbytte: Partiet får nemlig en ekstra formandspost, som ellers var blevet øremærket Enhedslisten.

- Så Dansk Folkeparti har vundet en formandspost på at lave lidt larm over Enhedslisten?

- Ja, det kommer an på, hvordan man formulerer det. De har haft behov for lige at trække sig tilbage og drøfte det. Og det gælder om at have respekt for hinanden, siger Heino Knudsen, der glæder sig over, at balladen ikke har ændret noget ved det politiske indhold i konstitueringsaftalen.

- Der er ikke ændret et komma, fastslår Heino Knudsen.

- Det er den aftale, Enhedslisten har kaldt “Enhedslisten-politik fra ende til anden”?

- Ja, det er det grundlag, vi arbejder ud fra. Det her er en aftale, alle - ikke mindst Dansk Folkeparti - har sat store aftryk på. Det har SF også. Og Socialdemokratiet. Alle har bidraget rigtig meget til det politiske indhold. Dansk Folkeparti har også været ude at sige, det er deres politik.
Opdateret søndag: Heino Knudsen understreger, at alle partier har bidraget til konstitueringsaftalen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce