Annonce
Politik

DF vil med i konstituering efter valget

Hvordan man vælger at agere, ikke geografisk placering, afgør, om man er en provinskommune, mener René Christensen. Foto: Ingrid Riis, arkivfoto

Partiet er som det eneste i byrådet ikke med i den nuværende konstituering bag John Brædder (G).

GULDBORGSUND Da Folketidende 30. november 2017 kunne dele den endelige konstituering bag borgmester John Brædder (G), glimrede et parti ved sit fravær.

Mens SF og Enhedslisten tilsluttede sig Socialdemokratiet og Venstre om Guldborgsundlistens genvalgte borgmester, stod Dansk Folkeparti udenfor. Og det ser DF's spidskandidat både ved valget da og igen til november, René Christensen, gerne ændret.

- Man kan sige, at man er mere fri, når man ikke er med i konstituering - jeg har prøvet begge dele - men det er selvfølgelig godt at være med, siger han og uddyber:

- Der er nogle ting, der er nemmere, for hele maskinen er bare tættere på. Jeg skal sidde og sende skriftlige spørgsmål til borgmester og kommunaldirektør, og der er ikke de samme rum, som når man er med.

Han afviser, at den nuværende proces er et problem, men mener, at det selvfølgelig er godt at være med. Hvis det giver mening.

- Vi går ikke med for enhver pris, for hvis visionspapiret går i en forkert retning, vil vi ikke skrive under. Nu har vi i Guldborgsund Kommune, heller ikke da jeg var viceborgmester, ikke tradition for at skrive lange visionspapirer, men jeg så gerne, at vi gør det den her gang. At man tør gå efter noget, for solen skinner på os.

Dermed har han også en profil klar på den, han mener bør blive borgmester.

- Jeg håber, at vi får en borgmester, hvor det er visionerne, der bærer det frem, en person, der kan lave det bedste grundlag. At det ikke kommer til at handle om, hvem der får hvilke poster, men hvem der er bedst til at bestride de poster, siger han, men tør ikke sige, hvem han tror, at det bliver.

Målinger bekymrer ikke

Dansk Folkeparti fik ved kommunalvalget i 2017 syv mandater i byrådet, hvoraf to siden forlod byrådsgruppen og gik til Venstre. René Christensen tror, at partiet får et fornuftigt valg til november, da han mener, at det har bidraget til dialog og debat samt politisk i kommunen.

- Vi vil gerne være otte eller ni, men giver vælgerne os seks, så er det sådan, det er, siger han og tilføjer, at partiet har været med til at tage ansvar i byrådsperioden, herunder ved at være med i det seneste budget.

At DF i målinger på landsplan ser ud til at være pressede, blandt andet af Nye Borgerlige, bekymrer han sig ikke om skulle ramme partiet lokalt til november.

- Jeg ser selvfølgelig de dårlige meningsmålinger, men når jeg møder folk, og folk siger hej, synes jeg, at de virker ret positive på det, vi gør, siger han.

Processen med at finde kandidaterne, der stiller op for partiet, kan man læse om andetsteds på denne side.

Partiets valgprogram er heller ikke fastlagt, men der bliver fokus på bløde værdier.

- Vi er meget udfordrede i forhold til grundskolen i Guldborgsund Kommune, som har det tredjelaveste gennemsnit af alle landets kommuner. Det er rigtig ærgerligt, så der skal vi gerne flytte os, siger han og uddyber:

- Vi skal have flere til at tage uddannelse, for vi er udfordrede på arbejdsmarkedet. Vi skal gøre mere for dem, der er ledige, vi skal tidligere i gang med dem, før de bliver 18, så de kan få en uddannelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Må ikke blive overhalet

Fokus bliver også på bosætning og turisme, og øget succes med tiltrækning her kan hjælpe til at realisere René Christensens største ambition.

- Vi får penge hvert år fra KL (Kommunernes Landsforening, red.), fordi vi er vanskeligt stillet, og vi står nu i en situation, både på grund af den økonomiske politik, vi har gennemført i den seneste perioder, og på grund af den nye udligningsreform, hvor vi skal ud af at være en vanskeligt stillet kommune, siger han.

Fremtiden er nemlig lys for kommunen, mener han. Hvis den hjælper sig selv.

- Fra 2024 er der en time med tog til København, og der skal vi være klar. Da vil man også kunne komme hurtigere til Næstved fra København, og vi skal være klar på ikke at blive overhalet. I dag er vi en provinskommune, men at være det handler også om rejsetid, og når Femernforbindelsen og Storstrømsbroen står færdige, og vi får eltog, så kan man diskutere, om vi er en provinskommune, siger han, der også sidder i Folketinget, og tilføjer:

- Men agerer vi som en provinskommune og har tal som en sådan, så er vi det stadig.

Læs også artiklen: "DF-spidskandidat har overvejet ikke at genopstille"

Artiklerne har været bragt i Folketidende 20/3-2021

  • Hvordan man vælger at agere, ikke geografisk placering, afgør, om man er en provinskommune, mener René Christensen. Foto: Ingrid Riis, arkivfoto
Annonce
Politik

Fødevareminister: Danmark er godt rustet i tilfælde af en fødevarekrise

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem