cookie-og-privatlivspolitik
Mødelokalet på Hotel Søpark var godt fyldt, da Socialdemokratiet Lolland holdt generalforsamling mandag aften. Flertallet var kandidater til kommunalvalget.
Mødelokalet på Hotel Søpark var godt fyldt, da Socialdemokratiet Lolland holdt generalforsamling mandag aften. Flertallet var kandidater til kommunalvalget.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Valg

"Dig, mig og Lolland"

Socialdemokraterne lancerede valgprogram.
01. juni 2021 kl. 17:00 Af Birgitta Andersen

LOLLAND På mandagens generalforsamling i Socialdemokratiet Lolland blev det valgprogram, der skal styre S-kandidaterne mod succes ved kommunalvalget, godkendt.

Under titlen "Dig, mig og Lolland" præsenteres socialdemokraternes mål for de næste fire års arbejde i byrådet.

I valgprogrammet er 10 områder prioriteret: "Lolland i børnehøjde", "På arbejde på Lolland", "Lollandsk livsramme", "Grønne Lolland", "Lollandske oplevelser", "Lollandsk sundhed", "Seniorernes Lolland", "Lollandske fællesskaber", "Lolland er os og vi" og "Lollandsk ledelse".

Inden for hvert område lancerer socialdemokraterne en række mål, som de vil arbejde for at få opfyldt inden for den næste valgperiode.

På børne- og skoleområdet vil de blandt andet forbedre normeringer i daginstitutioner, understøtte både stærke og svage elever samt sikre et udbud af ungdomsuddannelser med lærepladser.

Annonce

De vil også sikre, at nye arbejdspladser besættes lokalt, sikre integration af borgere, som står uden for arbejdsmarkedet - særligt kvinder med anden etnisk baggrund. Og så vil de arbejde for at få flere virksomheder til kommunen.

Under emnet "Lollands livsramme" ønsker socialdemokraterne at understøtte landsbyfællesskaber og -klynger. De vil fastholde nedrivning af faldefærdige huse, og på grundene, hvor disse huse stod, vil de sikre 500 hektar yderligere natur ved "mikroskovrejsning".

Socialdemokraterne vil sikre Lollands fremtid ved at gøre kommunen førende inden for udvikling, lagring og udnyttelse af grøn energi.

På turistområdet er der en konkret målsætning om 50 procent flere overnatninger og 300 flere arbejdspladser i sektoren inden for næste valgperiode.

Socialdemokraterne vil forbedre handicappedes adgang til fritidsaktiviteter og arbejdsmarkedet. Og de vil have et øget fokus på ensomhed.

Annonce

Til de ældre skal der bygges flere seniorvenlige boliger. Og så vil socialdemokraterne have oprettet en børnepsykiatrisk klinik i kommunen og opslået særlige stillinger som plejecenterlæger.

Under kultur- og fritidsområdet vil socialdemokraterne arbejde på at få en kunstgræsbane til Maribo, støtte udviklingen af et rytmisk spillested i Nakskov, og så tages den gamle mariteks-tanke op igen med samling af bibliotek, borgerservice, musikskole og foreninger i Maribo. Desuden skal der laves en ny ungdomslederuddannelse på tværs af idrætsklubberne.

Socialdemokraterne vil også styrke og øge det frivillige arbejde og lave en app, hvor alle oplysninger, man kan have behov for som borger, kan findes på flere sprog.

Og endelig er der også noget til kommunens egne medarbejdere. Her skal der fokus på god ledelse, udvikling af de talenter, der er i medarbejderflokken, og så skal medarbejderne have medindflydelse på deres arbejdsplads.

Borgmester Holger Schou Rasmussen har nu sendt tropperne på sommerferie og annonceret, at valgkampen sætter ind til august.

Annonce

Læs også "Vil i dialog med landbrug" - "Farvel til Finn" - "Gav et godt råd" og "Holdet på Liste A er klar" fra tirsdagens FolketidendeKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

AF: JOHN WENNERWALD

Hurra for lokale holdninger 12. september 2021 kl. 22.15

Annonce

ANNONCE