cookie-og-privatlivspolitik
Her er det centerleder i Sakskøbing Sportscenter Janne Hansen, der "på hjemmebanen" er gået på talerstolen for at tale om sit kandidatur til Venstre Guldborgsunds kommunalvalg.
Her er det centerleder i Sakskøbing Sportscenter Janne Hansen, der "på hjemmebanen" er gået på talerstolen for at tale om sit kandidatur til Venstre Guldborgsunds kommunalvalg.
Foto: Kim Møller Pedersen

Valg

Ditte Rust fik de fleste Venstre-stemmer i hus

Venstre Guldborgsund endte med at vælge Claus Bakke som første regionsrådskandidat efterfulgt af Ditte Rust og John Brill Engkebølle.
16. juni 2021 kl. 10:53 Af Kim Møller Pedersen

FAKTA
Mandag aftens generalforsamling og opstillingsmøde hos Venstre i Guldborgsund foregik i Sakskøbing Sportscenter og endte efter afstemning blandt de knap 50 fremmødte med følgende prioriterede A-kandidatliste:
1. Ole K. Larsen
2. Ditte Rust
3. Henrik Høegh-Andersen
4. Janne Hansen
5. Helle Munk
6. Claus Bakke
7. Jacob Pfeffer
8. Maiken Huusom
9. John Brill Engkebølle
10. Lis Magnussen
Og den prioriterede B-kandidatliste blev efter afstemning:
11. Marius Thun
12. Ole Jørgensen
13. Anne Bonde Andersen
14. Jes Henrik Jensen
15. Bo von Würden
16. Kristian Arbold Bang Davidsen
17. Nicklas Thorsen
18. Per Nilsen
19. Jens L. Nørgaard

SAKSKØBING Der blev stemt om pladserne på den prioriterede kandidatliste til kommunalvalget hos Venstre Guldborgsund i går aftes i Sakskøbing Sportscenter. Her endte folketingskandidat og jurist Ditte Rust øverst på listen - lige under borgmesterkandidat Ole K. Larsen, som var selvskreven.

- Det er mit første opstillingsmøde, og jeg tog på forhånd bestemt ikke noget for givet. Jeg er jo allerede folketingskandidat, og jeg ser bestemt frem til at få chancen for at have med det lokalpolitiske arbejde at gøre. Det er noget, som berører folk, lød det oven på aftenens afstemning fra Ditte Rust, der i øvrigt først blev medlem af Venstre i slutningen af 2018.


Knap 50 fremmødte

Forud for den melding havde en lang række kandidater været oppe på talerstolen foran de knap 50 fremmødte Venstre-folk for at tale om deres gode intentioner med kandidaturet.

- Jeg har holdt fire års pause fra politik, men nu vil jeg gerne hjælpe Venstre til at trække en masse løse stemmer i vores kommune. Der er mange, som ikke vil stemme DF og måske heller ikke Venstre, men det skal de, lød det fra talerstolen, da leder af Sakskøbing Sportscenter, Janne Hansen, præsenterede sit kandidatur på "hjemmebanen".

Centerlederen mente i øvrigt, at Venstre Guldborgsund altid har været en velovervejet gruppe, og de gode saglige argumenter skal der fortsat være plads til, men først og fremmest skal der tænkes mere taktisk.

Annonce

- Vi skal sørge for, at vores politik virker simpel, let og tilgængelig for de borgere, som er i vores område, lød det fra Janne Hansen.

Lis Magnussen med otte års byrådserfaring trådte også op på talerstolen for her blandt andet at fremhæve behovet for at gøre noget ved kommunens alt for hullede landeveje samt behovet for flere "cykelstier ude på landet".


Kan slå Brædder

Helle Munk - tidligere Guldborgsundlisten - trådte op som Venstre-kandidat, blandt andet med en beskrivelse af egen udvikling fra "skabsliberal til liberal" og kom med denne opfordring:

- Vi kan i fællesskab i Venstre slå John Brædder.

Det sidste må vi - i spænding - stadig vente lidt endnu med at få afklaret ved det kommende kommunalvalg.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Penge til kernevelfærd 26. oktober 2021 kl. 22.23

AF: LINDA SOMMER

Femø – Hvor himlen kysser jorden 26. oktober 2021 kl. 22.21

AF: LINDA SOMMER

For mange unge ”flager ud”… 26. oktober 2021 kl. 22.20

AF: KENNETH REICK NIELSEN

3 spørgsmål, stillet fra en… 26. oktober 2021 kl. 15.18

AF: TOM AHLQVIST

Affaldssortering klima… 26. oktober 2021 kl. 08.27

AF: JOHN WENNERWALD

Vi skal tage klimaansvar 24. oktober 2021 kl. 22.06

Annonce

ANNONCE