cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Jan Knudsen

Valg

EU kandidater må hænge længere

Valgplakaterne med EU kandidater får lov at hænge lidt længere i lygtepælene.
20. maj 2019 kl. 08:01 Af Margit Olsen

Annonce

Reglerne foreskriver, at valgplakater skal pilles ned senest otte dage efter et valg. Men på grund af et EU-valg og folketingsvalg så tæt på hinanden, har de lokale kommuner besluttet, at EU valgplakater kan få lov at hænge så længe, at de kan blive pillet ned samtidigt med folketingskandidaterne valgplakater.

- Det er simpelthen for at tage hensyn til de mange frivillige, som for manges tilfælde har været ude med stiger og strips for at hænge plakater op til begge valg. De kan nu nøjes med at bruge en enkelt dag til at køre rundt og pille ned, siger formanden Guldborgsund Kommunes Teknik, miljø og ejendomsudvalg Peter Bring-Larsen (G), som sammen administrationen i forvaltningen har taget beslutningen om at lade plakaterne med EU kandidaterne hænge lidt længere.

I Lolland Kommune har valgbestyrelsen taget samme beslutning.
Det vil sige, at i stedet for at valgplakaterne med kandidaterne til EU valget, skulle have været taget ned senest mandag 3. juni kan du få lov at hænge indtil 13. juni, som er sidste dag, hvor også valgplakaterne til Folketingsvalget må blafre på lygtepælene.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her