cookie-og-privatlivspolitik
Heino Knudsen klar til at stå i spidsen for Region Sjælland.
Foto: Gert Ellegaard

Valg

Endelig: Heino Knudsen udnævnt til regionsformand

Efter konstitueringsaftaler bølgede frem og tilbage er det nye Regionsråd nu klar.
08. december 2017 kl. 08:39 Af Margit Olsen

Annonce

Sidste lørdag sluttede et omtumlet forløb, hvor Dansk Folkeparti først gjorde Heino Knudsen (S) fra Lolland til formand for Region Sjælland og dernæst trak støtten igen - for så i dag atter at pege på ham.

Usikkerheden om Dansk Folkepartis støtte opstod, efter Ursula Dieterich-Pedersen fra Enhedslisten i et interview talte positivt om halalkød og information på arabisk på sygehusene. Det brød DF sig ikke om, og partiet trak sig derfor fra konstitueringsaftalen. Inden da havde Heino Knudsen dog valgt at sparke Enhedslisten ud, men DF valgte at tage en tænkepause på et par dage.

Men efter alt faldt på plads sidste weekend, kunne det nye regionsråd torsdag vælge Heino Knudsen (S) på et konstituerende regionsrådsmøde som ny regionsrådsformand i Region Sjælland.

Han afløser dermed fra 1. januar 2018 den nuværende regionsrådsformand Jens Stenbæk.

Bag konstitueringsaftalen i Regionsrådet står partierne Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Liberal Alliance.

Peter Jacobsen, Dansk Folkeparti, blev på det konstituerende regionsrådsmøde valgt som 1. næstformand og Jacob Jensen, Venstre, Danmarks Liberale Parti, blev valgt som 2. næstformand.

Heino Knudsen ser frem til at tage fat på de indsatser, som konstitueringsgruppen har udpeget som særlige indsatsområder for de næste fire år.

- Vi vil sætte en ny retning for Region Sjælland. Ikke mindst vil vi have fokus på at skabe et trygt og nært sundhedsvæsen. Vi skal i fremtiden kunne løse langt flere sundhedsopgaver tættere på borgerne, og vi skal tænke nyt, når det for eksempel gælder brugen af vores lokale sundhedscentre og ny teknologi. Vi skal sikre, at borgerne i større udstrækning kan få samme gode behandlinger, opfølgninger og undersøgelser uden lange besværlige køreture, siger Heino Knudsen.
19 nye medlemmer.

Regionsrådet består af 41 medlemmer, heraf 19 nyvalgte, der skal være den politiske ledelse for Region Sjællands sygehuse, psykiatri, regional udvikling og øvrige opgaver i de kommende fire år.

Regionsrådets mandatfordeling: Socialdemokratiet: 14, Venstre, Danmarks Liberale Parti: 10, Dansk Folkeparti: 6, Det konservative Folkeparti: 3, Enhedslisten-De Rød-Grønne: 3, SF-Socialistisk Folkeparti: 2, Radikale Venstre: 2, Liberal Alliance: 1

Navnene på alle medlemmer af det nye regionsråd kan du finde her:
KLIK HER

Det nye Regionsråd holder sit første regionsrådsmøde mandag den 8. januar 2018.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

AF: BJARKE ROSENKILDE

Sandheden er ilde hørt 07. juli 2019 kl. 16.31

AF: JOHN WENNERWALD

Brystkræftsafdeling flyttes 30. juni 2019 kl. 22.05

Annonce