cookie-og-privatlivspolitik
Ulla Munksgaard er den eneste af de fire lokale Alternativet-kandidater fra valget i 2017, der stiller op igen til november. Hun får selskab på stemmesedlen af lokalformand Flemming Engler.
Ulla Munksgaard er den eneste af de fire lokale Alternativet-kandidater fra valget i 2017, der stiller op igen til november. Hun får selskab på stemmesedlen af lokalformand Flemming Engler.
Foto: David Arnholm/arkiv

Valg

Få Alternativer på liste

Partiet har svært ved at finde lokale kandidater før kommunalvalg.
15. august 2021 kl. 12:03 Af Niki Treumer Mogensen

GULDBORGSUND Alternativet stiller med to kandidater i Guldborgsund Kommune ved kommunalvalget 16. november. Sådan er status i hvert tilfælde cirka 14 dage før det lokale opstillingsmøde.

Før mødet er der ikke en lang liste af mulige kandidater, fortæller lokalformand Flemming Engler, der er lokal spidskandidat og sammen med Ulla Munksgaard er navnene på stemmesedlen så langt. Og det lille udvalg af kandidater kan få konsekvenser, mener han:

- Vi valgte to kandidater, der er fornuftige og seriøse, det mener vi, at partiet har brug for, og det er bevæggrunden for, at vi ikke gik ud og søgte med lys og lygte efter flere kandidater. Det kan selvfølgelig have den konsekvens, at man ikke rammer så bredt, og det kan potentielt betyde, at vi går glip af nogle stemmer.

Partiet havde ved kommunalvalget i 2017 fire kandidater. Det blev til 1,1 procent af stemmerne i Guldborgsund Kommune, hvilket ikke var nok til et af byrådets 29 mandater.

Der er deadline for at stille op for partiet på dets opstillingsmøde.

Annonce

Udfordringerne med at finde kandidater til valget kommer efter en periode, hvor partiet efter en række udmeldinger er gået fra at have fem til et enkelt medlem i Folketinget.

Flemming Engler fortæller, at der flere steder er udfordringer med at finde kandidater til valget. Det gælder blandt andet også i Lolland Kommune, hvor der i skrivende stund ikke er en eneste, mens der i 2017 var fire. Han har dog håbet intakt:

- Mit håb er, at vi får en kandidat mere i Guldborgsund, og at der kommer en på Lolland. Til gengæld kan jeg sige, at det er dem, der er 100 procent engagerede, der er tilbage, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

AF: JOHN WENNERWALD

Hurra for lokale holdninger 12. september 2021 kl. 22.15

AF: TOM AHLQVIST

Frivilligt socialt arbejde… 11. september 2021 kl. 09.06

AF: PAW HALLANDSON

Trilogien om Østerbroskolen part 3 09. september 2021 kl. 20.36

Annonce

ANNONCE