cookie-og-privatlivspolitik
Kun 11 partier og lister dyster om sæde i byrådet i Guldborgsund Kommune ved valget i november, efter Liberal Alliance har trukket sig. Partiet er heller ikke på stemmesedlen i Lolland Kommune, hvor det også har meldt fra i sidste øjeblik.
Kun 11 partier og lister dyster om sæde i byrådet i Guldborgsund Kommune ved valget i november, efter Liberal Alliance har trukket sig. Partiet er heller ikke på stemmesedlen i Lolland Kommune, hvor det også har meldt fra i sidste øjeblik.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Valg

Forvirring i LA over manglende valgopstilling

Liberal Alliance forsvinder fra stemmesedlen til byrådsvalget
i 11. time, og næstformanden har intet hørt
05. oktober 2021 kl. 20:19 Af Niki Treumer Mogensen

GULDBORGSUND Siden maj har meldingen været, at Liberal Alliance stillede op til byrådsvalget i Guldborgsund Kommune med kandidaterne Mie Holmsted Kristensen og Martin Ravn, men det bliver ikke til noget.

Da kommunen mandag offentliggjorde de opstillede partier og kandidater, var Liberal Alliance intet sted at se. Det undrer næstformand i partiets lokalforening Lolland-Guldborgsund, Erik Berth:

- Jeg er helt uvidende om det. Det er ærgerligt, for jeg synes, at alle partier, der er repræsenteret i Folketinget, bør være på stemmesedlen til kommunalvalget. Men hvis folk af personlige årsager trækker sig, må man have respekt for det.

Mandag aften kunne han ikke få fat i kandidaterne. Det lykkedes heller ikke Folketidende at få en kommentar fra den tiltænkte spidskandidat, Mie Holmsted Kristensen.

At hun trækker sig overrasker også lokalforeningens netop afgåede formand, Jan Czajkowski, der har stået for opstilling. Han havde dog hørt, at Martin Ravn havde meldt fra.

Annonce

Erik Berth påpeger, at Guldborgsund Kommune traditionelt ikke er en LA-højborg - ved valget i 2017 blev det til 0,2 procent af stemmerne - hvormed fraværet ikke kommer til at få indflydelse på byrådssammensætningen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE