cookie-og-privatlivspolitik
Jens Erik Kistrup var med til præge byggeriet af Søllested Skole, som han er stolt over resultatet af.
Nu skal han igen til at sætte sig ind i skoleområdet, idet han som suppleant er blevet medlem af børne- og skoleudvalget for Venstre.
Selv blev han smidt ud af skolen i 9. klasse, fordi han var så skoletræt. Siden har han ikke tilbragt så meget som én time i skole. - Det er jo gået meget godt alligevel, konstaterer han. Han kom ud at arbejde og startede som selvstændig i 1990 med LF Montage.
Hans motto er derfor: "Selvlært er vellært".

3

Billeder

Jens Erik Kistrup var med til præge byggeriet af Søllested Skole, som han er stolt over resultatet af. Nu skal han igen til at sætte sig ind i skoleområdet, idet han som suppleant er blevet medlem af børne- og skoleudvalget for Venstre. Selv blev han smidt ud af skolen i 9. klasse, fordi han var så skoletræt. Siden har han ikke tilbragt så meget som én time i skole. - Det er jo gået meget godt alligevel, konstaterer han. Han kom ud at arbejde og startede som selvstændig i 1990 med LF Montage. Hans motto er derfor: "Selvlært er vellært".
Foto: Jan Knudsen

Valg

Garvet politiker tilbage i politik

Jens Erik Kistrup er trådt ind i byrådet igen til en start som suppleant for Tom Larsen.
28. april 2021 kl. 06:19 Af Rikke Folm Berg

SØLLESTED - Det er spændende at være trådt ind i politik igen, siger 63-årige Jens Erik Kistrup (V), der både har siddet i byrådet for den tidligere Højreby Kommune fra 2002 til 2007 og for Lolland Kommune fra 2009 til 2017.

Han blev på det seneste byrådsmøde udnævnt til suppleant for Tom Larsen (V) indtil 1. april og stiller desuden op for Venstre til kommunalvalget i november 2021. Han havde ellers gået i tre år uden at være med, hvor han havde affundet sig med det.

- Men jeg har ikke kunnet lade være med at følge med, for når man har haft den interesse, så slipper den ikke en igen, siger Jens Erik Kistrup.

Da han tilbage i efteråret 2020 blev spurgt, om han ville stille op igen til næste kommunalvalg, gik der derfor ikke lang tid, før han svarede, at det ville han godt.

For nylig kom så opkaldet fra Tom Larsen, som fik ham tilbage hurtigere, end han havde regnet med. Her blev han spurgt: "Er du klar til arbejde?"

Annonce

- Jeg tænkte, hvad mener han? Jeg arbejder hver dag, fortæller han.

Men så forstod han, at Tom Larsen ville have ham ind som sin suppleant.

- Jeg takkede ja i ydmyghed og respekt for Tom og gruppens arbejde.

Og så kunne han ellers notere sig, at der skete noget med ham.

- Jeg blev tændt.

Annonce

Jens Erik Kistrup er som suppleant blevet medlem af børne- og skoleudvalget, og faktisk var det netop det område, der i sin tid fik ham ind i politik.

- Jeg fik min søn som 40-årig, hvor jeg samtidig havde LF Montage med mange ansatte og gik og betalte en del i skat, og der oplevede jeg, for min søns skyld, en lyst til at præge, hvordan samfundet skulle være, og hvordan pengene skulle fordeles, siger han.

Da han allerede var medlem af Venstre, blev det selvfølgelig for Venstre, han stillede op. Han sprang listen i den tidligere Højreby Kommune, hvor han har boet det meste af sin barndom og hele sit voksenliv.

Han kom gennem årene blandt andet til at præge byggeriet af Søllested Skole, nu kaldet Søllested Landsbyordning, samt senere udviklingen af havnene i Lolland Kommune.

Efter 30 år som selvstændig arbejder han i dag som entrepriseleder for CRH Concrete A/S og interesserer sig fortsat intenst for erhverv og udvikling.

Annonce

- Det hænger sammen. Når erhvervslivet har det godt, så får vi pengene til at gøre det bedre for børn og ældre, siger han.

Jens Erik Kistrup bor sammen med Dorthe, som har to døtre og tre børnebørn. Hans egen søn, Emil på 23 år, er også gået ind i politik.

Artiklen er bragt i Folketidende 8/2-2021KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

Annonce

ANNONCE