cookie-og-privatlivspolitik
Marcus Knuth på valgaftenen før resultatet var kendt.
Foto: Claus Hansen

Valg

Glad og beæret Knuth fik 9.500 stemmer

Venstres Marcus Knuth var den lokalt opstillede politiker, der fik flest personlige stemmer ved folketingsvalget. Han vil ikke afvise tanken om en S-V-regering.
06. juni 2019 kl. 17:51 Af Jakob Poulsen

Annonce

Venstres lokale folketingsmedlem Marcus Knuth kan se frem til endnu en valgperiode på Christiansborg.

Pilen pegede allerede i den retning på valgaftenen, og efter at de personlige stemmer torsdag er blevet talt op, er der ikke længere nogen tvivl. Marcus Knuth, der var sit partis spidskandidat i Guldborgsundkredsen, kan fortsætte i Folketinget med opbakning fra ikke færre end 9.523 vælgere i Sjællands Storkreds.

Det tal overgås på Venstres liste i Sjællands Storkreds kun af fungerende statsminister Lars Løkke Rasmussen, som fik 40.745 personlige stemmer.

Og det flotte valgresultat kommer en smule bag på Marcus Knuth selv.
- Det er helt vildt. Jeg kan næsten ikke forstå det. Jeg er jo blevet den største lokale stemmesluger på Lolland-Falster og nummer to på Venstres liste efter Løkke. Det er en fantastisk fornemmelse. Jeg er meget beæret, og det gør mig varm om hjertet, at ens politiske indsats bliver belønnet så godt.

- Jeg tror også, at det har noget med Kaffeklubben at gøre (et uformelt samlingspunkt for de lokale folketingsmedlemmer, red.), for vi har for længst fundet ud af, at hvis vi arbejder sammen om de ting, der har med Lolland-Falster at gøre, som vi er enige om, så kan vi opnå meget mere, siger Marcus Knuth.

Annonce

Som tidligere omtalt endte stemmeprocenten med at blive meget lav på Lolland-Falster ved onsdagens valg. I Lollandkredsen endte den helt nede på 77,36 - hvilket var det laveste i hele landet. Guldborgsundkredsen var med en stemmeprocent på 81,1 ikke meget bedre, og de lave stemmeprocenter overrasker Marcus Knuth.

- Jeg er meget forundret over det, men jeg har ikke noget godt bud på, hvorfor det gik sådan, siger han.

Han tilføjer, at han er glad for, at Venstre som parti gik frem ved valget, men han ærgrer sig over, at der ikke længere er et blåt flertal på Christiansborg.

Han er ligesom sin partiformand Lars Løkke Rasmussen åben overfor tanken om en ny regering bestående af Socialdemokratiet og Venstre.

- Jeg vil ikke afvise en S-V-regering. Jeg tror, det vil være en bedre idé end en socialdemokratisk mindretalsregering, der hviler på SF og Enhedslisten.

Annonce

- Det er jo blevet sådan, at Venstre og Socialdemokratiet vil kunne have absolut flertal sammen, og det synes jeg siger meget om danskernes ønsker. Jeg tror ikke, at folk ønsker en ren S-regering.
- Jeg siger ikke, at det vil blive let, for begge partier vil skulle give sig på centrale områder, men der er også mange andre områder, hvor jeg tror, at vi sagtens vil kunne samarbejde, siger Marcus Knuth.

Indtil videre har Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen dog klart afvist ethvert frieri fra Venstre.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

AF: JOHN WENNERWALD

Din region er foran 14. februar 2021 kl. 20.59

AF: BENNY BURMEISTER

Gratis transport af el. 10. februar 2021 kl. 09.41

Annonce

ANNONCE