cookie-og-privatlivspolitik
Nuværende og kommende medlemmer af Guldborgsund Ældreråd talte stemmer det meste af dagen i byrådssalen.

2

Billeder

Nuværende og kommende medlemmer af Guldborgsund Ældreråd talte stemmer det meste af dagen i byrådssalen.
Foto: Anders Knudsen

Valg

Guldborgsunds nye ældreråd er sat

Fem gengangere og seks nye medlemmer er valgt til at være de ældres vagthunde.
19. november 2021 kl. 14:30 Af Birgitte Grønning

GULDBORGSUND Torsdag var dagen, hvor der blev tid til at tælle stemmer fra tirsdagens tredje valg. Det til Guldborgsund Ældreråd. 15 kandidater bejlede til de 11 pladser i rådet, som tiltræder 1. januar sammen med det nye byråd.

Af de 49.877 stemmeberettigede vælgere i Guldborgsund Kommune har de 21.939 passeret deres 60-års fødselsdag, hvilket udløser retten til at stemme til ældrerådsvalget også. Det var der dog kun 13.144 vælgere, der benyttede sig af, så ældrerådsvalget endte med en stemmeprocent på knap 62. Ved det tilsvarende valg i 2017 nåede stemmeprocenten op på 66.

- Det er ikke imponerende, fastslår sekretæren i ældrerådet, Peter Müller, der tilskriver utryghed ved corona-situationen noget af skylden for den lave valgdeltagelse.

- Men vi må desværre også konstatere, at der åbenbart er manglende interesse for ældrerådet, siden der kun var 15 kandidater i år mod 26 i 2017, konstaterer Peter Müller.

Næstformand Bent Jørgensen tilskriver den lave stemmeprocent rådets usynlighed i offentlighedens øjne.

Annonce

- Vi har et problem med information og kommunikation om rådets arbejde, som vi skal have gjort noget ved. Jeg har nogle idéer til, hvad vi kan gøre anderledes, og dem vil jeg vende med det nye råd, når vi mødes, siger Bent Jørgensen uden at ville løfte sløret for idéerne nu.

De 11 medlemmer, der kan sætte sig i ældrerådets mødelokale på rådhuset efter nytår, er:

1. Inge-Lise Aaen, som igen blev stemmesluger med 2.115 stemmer, den nuværende næstformand i ældrerådet, Bent Jørgensen, med 1.513 stemmer, nuværende medlem Birgit Rasmussen med 1.497 stemmer, nyvalgte Lars Erdmann med 1.137 stemmer, nyvalgte medlem Jane Hermansen med 1.090 stemmer, nuværende sekretær Peter Müller med 937 stemmer, nuværende kasserer Conny Krogh med 912 stemmer, nyvalgte Jan Christensen med 711 stemmer, nyvalgte Ebbe Balck Sørensen med 584 stemmer, nyvalgte Erik Kjørup Andersen med 485 stemmer og nyvalgte Sten Brincker med 425 stemmer.

Suppleanter til ældrerådet bliver dermed først Bjarne Ralf Nielsen med 371 stemmer, dernæst Finn Frank Olsen med 366 stemmer, som nummer tre Helene Gade Brøndum med 358 stemmer og som fjerdesuppleant Thorstein Labæk med 202 stemmer.

Dermed fortsætter de fem nuværende medlemmer, der valgte at genopstille, og de suppleres af seks nye. Det er det perfekte udgangspunkt for et godt ældrerådsarbejde, mener Peter Müller.

Annonce

- Det er den bedste sammensætning af erfarne og friske kræfter, der sammen kan blive ved med at udvikle ældrerådet, for udvikling er vigtigt, mener han.

Guldborgsund Ældreråd mødes næste gang 6. december til et konstituerende møde. Den nuværende formand, Doris Hartmeyer, genopstillede ikke, så der skal findes en ny til posten.

Inge-Lise Aaen melder allerede på optællingsdagen, at hun ikke vil være formand trods sine mange stemmer.

- Jeg rejser for meget, så det passer dårligt med den arbejdsmængde, der følger med en formandspost, mener hun.

Ældrerådets nuværende næstformand, Bent Jørgensen, fik også et godt valg.

Annonce

- Ja, det er jeg meget overrasket over. Jeg har ikke nået at tænke over, om jeg vil være formand. Det skal afgøres i almindelig dialog i rådet. Men er der et stort flertal for mig, vil jeg da nok stille mig til rådighed, siger Bent Jørgensen, som i den udløbne valgperiode har repræsenteret Guldborgsund i regionsældrerådet, hvor han er næstformand.

- Det er et arbejde, jeg finder stor glæde ved, men de to poster kan formelt godt kombineres, hvis det skal være, siger Bent Jørgensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE