cookie-og-privatlivspolitik
Ældrepolitikken og ældres ret til medbestemmelse på eget liv er blandt hovedpunkterne i Annemette S. Johnsen og SF's valgprogram.
Ældrepolitikken og ældres ret til medbestemmelse på eget liv er blandt hovedpunkterne i Annemette S. Johnsen og SF's valgprogram.
Foto: Ingrid Riis

Valg

Hellere substans end selviscenesættelse

SF vil ved kommunalvalget have flere end det ene mandat, det har nu, og det skal politikken sørge for.
29. april 2021 kl. 12:45 Af Niki Treumer Mogensen

GULDBORGSUND SF har levet en omskiftelig tilværelse i byrådet siden skabelsen af Guldborgsund Kommune i 2007.

Mens det ved valget i 2009 blev til fem mandater, har partiet i denne periode et enkelt sæde i byrådet.

Navnet er Annemette S. Johnsen, og hun håber at få selskab af partifæller ved valget i november. Hun regner med, at tendenser landspolitisk vil få indflydelse.

- Det har vi set før. Da Villy Søvndal fik banket partiet op til meget flotte meningsmålinger, var vi større end Venstre i en enkelt måling og fik valgt fem ind i byrådet, siger hun og fortsætter med et smil:

- Det var gode kandidater, men det var også Villy, der bankede os op.

Annonce

Han og partiet blev ifølge hende sat op på en piedestal af pressen, hvor der kun var en vej. Ned.

- Det skete også, for vi blev barberet ned fra fem til et byrådsmedlem, siger hun og tilføjer, uden yderligere henvisning til den tidligere partiformand, at det handler om personlig gennemslagskraft:

- De, der bruger sig selv mest, får iscenesat sig selv på en speciel måde, så det vækker opsigt - for eksempel Pernille Vermund (forkvinde i Nye Borgerlige, red.) - ser godt ud og har karisma, kan komme frem, for pressen er glad for nye ansigter.

Hun nævner, at gæsterne i blandt andet Clement på DR2 ofte er gengangere.

- Det er måske også, fordi medieverdenen er presset, ting skal være hurtigt omsætteligt og fordøjeligt, og man kan savne de lange analyser. Når det er slagfærdigheden, medierne vægter, og det politisk er sådan, så kan det være svært at dykke ned i ting og det faktuelle, siger hun med let skjult hentydning til, hvad hun foretrækker.

Annonce

Uenighed er frugtbart

Annemette S. Johnsen forsøgte at blive valgt ind ved valget i 1997, hvor hun ikke fik mandat, men det fik hun i 2009 og igen i 2017. Det håber hun at få igen og altså helst med en eller flere partifæller ved sin side.

Kandidatlisten er ved at blive udfærdiget og indeholder faktisk flere kvinder end mænd så langt - så der efterspørges mandlige kandidater, lyder det - og listen fyldes op ved opstillingsmødet i april.

To-tre mandater ved valget er realistisk, mener hun, men jo flere jo bedre.

- I princippet vil vi gerne fylde byrådet med SF'ere, men på den anden side vil vi gerne have diskussionen på tværs, for det er godt med forskellige holdninger. Det er rigtig vigtigt, at vi har forskellig erhvervserfaring, køn og aldre i byrådet, for uenighed er frugtbart, siger hun, der ønsker mest mulig indflydelse, om det så er i eller uden for konstitueringen efter valget.

Men når det er sagt, så har partiet naturligvis en politisk retning.

Annonce

Det vil gerne diskutere al politik, men i hovedsædet er blandt andet bæredygtighed, som man kan læse mere om andetsteds på denne side. Og så naturligvis velfærd.

- Ældrepolitikken trænger til et gevaldigt løft, for der har været stilstand og nedskæringer i alt for mange år. Vi ønsker en anden model for, hvordan ældre- og omsorgsområdet drives, at man har faste teams i plejen, så man ikke udsættes for at have for mange forskellige hjælpere, siger Annemette S. Johnsen og fortsætter:

- Vi vil have større fleksibilitet i den mad, man kan få, og i andre ydelser, for nogle vil gerne konvertere praktisk arbejde som rengøring til tid til en snak, og der skal være plads til de her ting.

Hun forventer også, at det vil fylde for borgerne.


Glædes ved nybyggeri

Når Annemette S. Johnsen ser tilbage på den nuværende byrådsperiode, har der både været højde- og lavpunkter.

Annonce

Blandt førstnævnte fremhæver hun den kommende verdensmålsskole i Sundby samt bydelen, der er på vej ved Schillers Maskinfabrik. Hun mener altid, at det er spændende at være med, men poolhussagen har fyldt meget.

- Jeg har involveret mig meget i den fra start af, og det har snart varet halvandet år. Det har været usædvanligt på mange måder og har trukket tænder ud, siger hun om det, der først lignede en klokkeklar ekspeditionssag, men som det siden var utroligt svært at få informationer om.

- Den bedste kilde har været Folketidende og indbyggerne i feriebyen, der har undersøgt sagen i dybden, og det er meget usædvanligt, at det har været meget knapt med, hvad der er kommet fra forvaltningen. Det har været frustrerende, mener hun.

Læs også artiklen "SF har fokus på bæredygtighed på alle parametre"

Artiklerne har være bragt i Folketidende 27/3-2021

AnnonceKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE