cookie-og-privatlivspolitik
Formanden for valgbestyrelsen i Lollandkredsen, borgmester Holger Schou Rasmussen (S), kan se problematikken i, at borgerne kan blive forhindret i at udføre deres borgerrettighed, at stemme, fordi busserne ikke kører.
Formanden for valgbestyrelsen i Lollandkredsen, borgmester Holger Schou Rasmussen (S), kan se problematikken i, at borgerne kan blive forhindret i at udføre deres borgerrettighed, at stemme, fordi busserne ikke kører.
Foto: Jan Knudsen/Arkiv

Valg

Ingen bybus på valgdage

Når valget falder i en weekend eller på en helligdag, må der fremadrettet sættes almindelig hverdagsbuskørsel i funktion, mener borgmester
23. maj 2019 kl. 18:50 Af Marianne Knudsen

Annonce

LOLLAND Der er valg til Europa-Parlamentet på søndag og til Folketinget på grundlovsdag - 5. juni.

Grundlovsdag er i princippet en helt almindelig arbejdsdag, men bliver i lukkeloven betragtet som en helligdag - og busserne kører efter køreplanen for lørdage. Så der er ikke nogen bybusser, der kører på de to valgdage, da der ikke kører bybusser efter klokken 17 på hverdage og i weekenderne.

Problemet er påpeget af Jonna Lund Hansen, Nakskov.

- Det er Trafikselskabet Movia, der betjener hele Region Sjælland, og jeg vil tage problematikken med til drøftelse i Kommunekreds Sjælland, hvor de 17 kommuner mødes, siger borgmester Holger Schou Rasmussen (S) og fortsætter:

- Mange af kommunerne har jo også et stort, geografisk areal som Lolland, og jeg mener, at vi må betragte EU-valgdagen hver femte år - som typisk ligger på en søndag - som en dag, hvor der skal køres hverdagskørsel.

- Vedrørende folketingsvalg er der tradition for, at det afvikles på en tirsdag - og jeg synes i øvrigt, at grundlovsdag er en fin valgdag - men når valget falder på en helligdag, mener jeg, at der fremadrettet må sættes almindelig hverdagskørsel i funktion, siger Holger Schou Rasmussen.

Vælgerne har dog mulighed for at brevstemme. Sidste frist til EU-valget er i dag, torsdag, og ellers tilbydes gratis kørsel på valgdagen med flextrafik fra ens adresse til valgstedet - hvis man ikke har mulighed for at benytte offentlig servicetrafik på valgdagen. Til valgdagen på søndag til EU-Parlamentet udløb fristen dog i går, onsdag, men kommunen annoncerer snart med bestilling af flextrafik til næste valgdag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ønsker flere oplysninger… 18. november 2019 kl. 08.29

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel til en kæmpe 17. november 2019 kl. 20.55

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hvor bor de blå? 17. november 2019 kl. 00.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I den store xenofob Georg… 16. november 2019 kl. 12.40

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

Annonce