cookie-og-privatlivspolitik
Både borgmester John Brædder (til højre) og gruppeformand Jens Erik Boesen ærgrer sig over, at Socialdemokratiet, DF, SF og Enhedslisten er gået sammen i en smal konstituering.
Både borgmester John Brædder (til højre) og gruppeformand Jens Erik Boesen ærgrer sig over, at Socialdemokratiet, DF, SF og Enhedslisten er gået sammen i en smal konstituering.
Foto: Ingrid Riis

Valg

John Brædder er ked af smal konstituering

Den afgående borgmester kritiserer også René Christensens politik, og kalder den smalle konstituering synd for kommunen.
17. november 2021 kl. 14:10 Af Niki Treumer Mogensen

GULDBORGSUND - Jeg er rigtigt ked af, at man ikke laver bredere aftaler og inviterer flere med ind.

Sådan lød det fra Guldborgsundlistens snart forhenværende borgmester i Guldborgsund Kommune, John Brædder, efter det stod klart, at DF, SF og Enhedslisten peger på Socialdemokratiets borgmesterkandidat Simon Hansen. Han har dermed 17 mandater ud af byrådets 29 bag sig som ny borgmester.

John Brædder startede selv den igangværende byrådsperiode med 22 mandaters opbakning - kun DF stod uden for konstitueringen sidst. Han endte med at have opbakning fra 24, efter at to af DF's byrådsmedlemmer, Mette Møller og Lis Magnussen, undervejs i perioden skiftede til Venstre.

- Jeg ønsker Simon (Hansen, red.) rigtigt meget held og lykke med en smal konstituering. Jeg er ked af det på Guldborgsund Kommunes vegne, at der laves så smal en konstituering. Der ligger trods alt mange stemmer ved os, sagde han.

7.354 vælgere satte ved tirsdagens valg deres kryds ud for Guldborgsundlisten eller en af listens kandidater, hvilket gav et mandat mere end for otte år siden, påpegede John Brædder, nemlig syv.

Annonce

I forhold til for fire år siden var der dog en nedgang på fire mandater.

- Vi må erkende vores nederlag, sagde borgmesteren, der kaldte det bittert, at listen ikke får del i udvalgsformandsposterne, nu den ikke er med i konstitueringen.


Trækker sig ikke

John Brædder var desuden træt af det, han kaldte en hård retorik.

- René (Christensen, DF, red.) fører en politik på vegne af DF, der ikke klæder nogen som helst, sagde han desuden.

Han har været borgmester i 12 år, hvilket han, da han i 2010 først indtog borgmesterkontoret, sagde til Folketidende var loftet for, hvor længe borgmestre burde sidde.

Annonce

Alligevel begræder han, at han ikke fik fire år mere for bordenden.

- Først og fremmest vil jeg tænkte tilbage på de 12 år med glæde. Jeg er med de næste fire år, men det bliver unægteligt anderledes, sagde han og afviste, at han ville trække sig fra byrådet, nu han ikke blev genvalgt som borgmester.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE