cookie-og-privatlivspolitik
Christian Juhl, Enhedslisten.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Valg

Juhl ønsker udlignings-kommission

Folketingsmedlemmet Christian Juhl vil tage forslag fra Holger Schou Rasmussen med til forhandlinger.
07. juni 2019 kl. 16:10 Af David Arnholm

Annonce

LOLLAND Enhedslistens kandidat i Lollandskredsen, Christian Juhl, er blevet valgt til Folketinget.

- Det er jeg rigtig glad ved. Det giver mulighed for at være med til at sætte nogle fingeraftryk på politikken, og vi har en opgave, vi skal have løst, siger han.

Christian Juhl støtter nemlig borgmester Holger Schou Rasmussens (S) ønske om, at der nedsættes en kommission, som skal komme med anbefalinger til et nyt udligningssystem.

- Vi skal prøve at få den kommunale udligning på dagsordenen, og jeg nævnte det på et gruppemøde i går, siger han og tilføjer, at en partifælle fra Nordjylland bakkede op.

- Vi har haft nogle forslag til, hvordan det kan gøres. Det vigtigste er, at vi får nogle kloge folk til at diskutere det og komme med forhåbentlig flere forslag, vi kan kigge på. Det bliver ikke den letteste opgave, for når KL og borgmestre fra store kommuner ikke har fundet ud af det, kommer det ikke med et fingerknips. Men det kan være, det lykkes, hvis vi presser på, siger Christian Juhl.

Som omtalt i Folketidende i går har han også engageret sig i at realisere byrådsmedlemmet Bente Borreskovs forslag om folkeafstemninger om skolelukninger.

Idéen er, at et flertal af borgere i et lokalområde skal kunne udskyde en skolelukning i den igangværende og næste byrådsperiode, så der bliver tid til grundige overvejelser om et alternativ.

- Det er en meget alvorlig ting at lukke en skole. Det er det, der giver konflikter i mange kommuner, siger han.

Men der er jo ikke nogen byråd, der gør det for sjov?

- Der er heller ikke nogen lokalområder, der protesterer for sjov. Jeg kan også godt forstå, hvis nogen i lokalområdet på Lolland føler, det er sket hen over hovedet på dem. Og kommuner har altid flere muligheder at vælge imellem, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her