cookie-og-privatlivspolitik
Din Stemmes generalforsamling fandt sted i Holeby Medborgerhus.

3

Billeder

Din Stemmes generalforsamling fandt sted i Holeby Medborgerhus.
Foto: Peter Levinsen Hansen

Valg

Kandidaterne er klar til valg

Grøn omstilling, landdistrikter og unges uddannelse er blandt mærkesagerne hos Din Stemme
04. september 2021 kl. 10:40 Af Peter Levinsen Hansen

HOLEBY/LOLLAND Holeby Medborgerhus dannede i går ramme om partiet Din Stemmes generalforsamling og efterfølgende opstillingsmøde.

Partiet har i dag tre medlemmer i Lolland Kommunes byråd: Henning Alfred Rasmussen, Marie-Louise Brehm Nielsen og den netop tilkomne Anette Knoblauch.

Mens der til partiets bestyrelse var genvalg til alle, og dermed ingen ændringer, har partiet måttet vælge nyt partibogstav til det kommende kommunalvalg.

Da partier til folketingsvalg har fortrinsret til brug af partibogstaver, og partiet Stram Kurs ved seneste folketingsvalg brugte bogstavet P, som Din Stemme tidligere benyttede til kommunalvalget, har man bedt om et nyt.

Til kommunalvalget i november har man derfor bedt om bogstavet H, men det vil dog ikke være fremtrædende i noget af partiets valgmateriale.

Annonce

- Skulle der blive udskrevet folketingsvalg, og en liste ønsker bogstavet H, ønsker vi ikke at stå med 30.000 kroners tryksager, vi ikke kan bruge, fortalte Henning Alfred Rasmussen, der er formand for Din Stemme.

Han kunne også fortælle i sin formandsberetning, at der på det kommende valg bliver tale om den svære toer for partiet.

- Jeg vil ikke gå så langt at kalde dette valg for et skæbnevalg for Din Stemme, men vi vil ved dette valg få et fingerpeg om, hvorvidt vælgerne mener, at der er brug for et parti med vores ideer og holdninger. Denne gang har vi ikke nyhedens interesse og ingen aktuel strid med et andet parti. Men vi mener, at vi har nogle fornuftige holdninger og nogle gode kandidater til at forfægte dem, fortalte Henning Alfred Rasmussen.

Blandt hovedpunkterne i det politiske program var blandt andet opbakning til den grønne omstilling.

Selv om man fortsat er modstandere af landvindmølleprojekter som eksempelvis Bogø-møllerne, hilser man Andels kommende energilagringsprojekt i Rødby, som man kunne læse om i gårsdagens Folketidende, velkommen.

Annonce

Derudover ønsker man også at sætte fokus på en bedre ældrepleje, et såkaldt anstændigt liv i landsbyerne og det åbne land og opbakning til erhvervslivet udover virksomheder på Femern-byggeriet.

I partiet ønsker man også at give bedre vilkår til de børn og unge, der har det svært i det nuværende skolesystem.

- Vi er stærkt optaget af at ville ændre den situation, at en alt for stor andel af vore unge aldrig får en uddannelse. Alt for mange, især blandt drengene, falder stille og roligt fra allerede fra 5.-6. klasse, fortalte Henning Alfred Rasmussen.

For at løse det problem ønsker man at ansætte en person i kommunen, der skal forsøge at gribe dem, der falder igennem systemet.

Et forslag, der faldt i god jord hos flere i forsamlingen.

Annonce

- Det vil være en person, som primært har to opgaver: at skabe kontakter til virksomhederne og i samarbejde med lærerne spotte de børn, der vil have gavn af at komme væk fra skolen nogle timer eller dage om ugen. De skal så tilknyttes en virksomhed og beskæftiges med noget praktisk, som interesserer dem, og som kan give dem en identitet som medlem af et fællesskab. Det vil formodentlig også vække interessen for en af de faglige uddannelser, som samfundet nu skriger efter, fortalte Henning Alfred Rasmussen.

Efter generalforsamlingen gennemførte Din Stemme opstillingsmøde, hvor Henning Alfred Rasmussen blev valgt som spidskandidat til kommunalvalget. Til regionsrådsvalget, der finder sted samtidig med kommunalvalget, blev Marie-Louise Brehm Nielsen valgt til spidskandidat.

Hos Din Stemme har man sideordnet opstilling, men da navnene på stemmesedlen skal stå i en vis rækkefølge, var der til slut på aftenen også valg til kandidaternes rækkefølge.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN STÆVNGAARD

Historisk øjeblik venter! 27. september 2021 kl. 11.47

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

Annonce

ANNONCE