cookie-og-privatlivspolitik
Det nye byråd stillede op til fællesfoto efter torsdagens konstituerende byrådsmøde. 16. december mødes det nuværende byråd for sidste gang.

2

Billeder

Det nye byråd stillede op til fællesfoto efter torsdagens konstituerende byrådsmøde. 16. december mødes det nuværende byråd for sidste gang.
Foto: Maria Glasius Lange

Valg

Kommunen har officielt fået en ny borgmester

Partier uden for konstitueringen foreslog en anden borgmesterkandidat
03. december 2021 kl. 12:20 Af Maria Glasius Lange

GULDBORGSUND Borgmesterkæden skiftede ejer ved det konstituerende byrådsmøde i Guldborgsund Kommune torsdag aften. Med 19 stemmer for og 10, der undlod at stemme, blev Simon Hansen (S) valgt som borgmester for de næste fire år.

Selv om de ikke stemte imod, ønskede Guldborgsundlisten, Konservative og Nye Borgerlige en anden borgmester og foreslog derfor Johannes Kruse Kristensen (K), men det var der ikke flertal for.

Det undrede René Christensen (DF), der ikke mindes at have oplevet en konstituering, hvor man ikke har bakket op om den borgmester, som flertallet pegede på.

- Jeg har selv peget på John Brædder som borgmester, selv om jeg hellere havde set en anden. Så det undrer mig, at de har truffet det valg. Og jeg synes, at det giver en dårlig start på en byrådsperiode, at man har startet det på denne måde med at være uenig i borgmestervalget.

Det er John Brædder fra Guldborgsundlisten i og for sig enig i.

Annonce

- Derfor stemte vi heller ikke imod Simon Hansen, forklarer han.

- Men vi er dybt skuffede over ikke at være inviteret med i en ny konstituering. Jeg har i de seneste fire år arbejdet for at sikre et bredt samarbejde, og det er ærgerligt, at de ikke har haft samme ønsker med den nye konstituering. Vi havde foretrukket et andet borgmesternavn, men det er helt fair, at flertallet peger på ham. Derfor har jeg også ønsket ham et stort tillykke.

Havde Guldborgsundlisten været inviteret med til konstitueringen, havde partiet gerne peget på Simon Hansen, tilføjer han.

Efter afstemningen kunne Simon Hansen lede resten af byrådsmødet, hvor udvalgsposterne samt bestyrelsesposter til en lang række virksomheder og foreninger blev fordelt.

Af dem kan det nævnes, at det kommende økonomiudvalg ser således ud:

Annonce

Simon Hansen (S), René Christensen (DF), Ole K. Larsen (V), Annemette S. Johnsen (SF), Bente Lerche-Thomsen (EL), Katrine Burmann (S), John Brædder (L), Martin Lohse (L) og Johannes Kristensen (K).KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE