cookie-og-privatlivspolitik
Konservative afleverede i slutningen af september deres opstillingsliste. Arkivfoto
Foto: Flemming Keith Karlsen

Valg

Konservative vil stå selv og undgår valgforbund

Guldborgsundlisten, Venstre og Alternativet ville have haft partiet med.
06. oktober 2021 kl. 15:30 Af Niki Treumer Mogensen

GULDBORGSUND Det er med ønsket om selv at kunne sikre sig valg, at Det Konservative Folkeparti lokalt fravælger deltagelse i valgforbund ved kommunalvalget til november.

Det fortæller partiets spidskandidat, Johannes O.K. Kristensen, efter det ellers tidligere har forlydt, at partiet ville gå sammen med Guldborgsundlisten, Venstre og Alternativet for at undgå stemmespild.

Der var dog ikke en endelig aftale, lyder det videre.

- Fordi vi ikke har været inde i byrådet i denne periode, er det vigtigt, at folk faktisk stemmer på os. Jeg går til valg på ordentlighed, og det her mener jeg er mest ordentligt, fortæller spidskandidaten, der tilføjer, at beslutningen er truffet i lokalforeningens bestyrelse, og at han er enig.

Han understreger, at det ikke har noget at gøre med, hvem partiet ønsker som borgmester, og påpeger, at der også er takket pænt nej til en forespørgsel fra Dansk Folkeparti.

Annonce

De øvrige partier i det, der kunne have været et firkløver af et valgforbund, havde håbet, at partiet ville være med. Borgmester John Brædder fra Guldborgsundlisten kalder dog beslutningen "fair nok", mens Alternativets spidskandidat, Flemming Engler, fortæller, at det ikke ændrer noget ved deres deltagelse i valgforbundet.

- Men det er ærgerligt, for jeg synes, at vi havde stået stærkere sammen, siger han, og samme toner lyder fra Ole K. Larsen, spidskandidat hos Venstre:

- Det ændrer ikke noget ved, at jeg tror, at vi får et stærkt samarbejde med dem, men jeg kan ikke se fordelen ved det for dem. Man kan ikke tabe noget ved at indgå i et valgforbund, kun vinde på det. Det er åbenlyst, at borgerlige stemmer nu går tabt. Det vil gavne andre, og jeg synes, det er rigtig ærgerligt, hvis der går et mandat over midten på grund af det her.

Johannes O.K. Kristensen frygter dog ikke borgerligt stemmespild.

- Jeg fokuserer på, at vi i Konservative skal have så mange stemmer som muligt, siger Johannes O.K. Kristensen.


- Det er åbenlyst, at borgerlige stemmer nu

går tabt. Ole K. Larsen (V)

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi skal tage klimaansvar 24. oktober 2021 kl. 22.06

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

Annonce

ANNONCE