cookie-og-privatlivspolitik
Virksomhederne på Lolland-Falster hungrer efter faglært arbejdskraft. Et massivt flertal af de lokale folketingskandidater vil arbejde for et bredere uddannelsesudbud lokalt.

3

Billeder

Virksomhederne på Lolland-Falster hungrer efter faglært arbejdskraft. Et massivt flertal af de lokale folketingskandidater vil arbejde for et bredere uddannelsesudbud lokalt.
Foto: Arkiv

Valg

Lolland-Falster skal tilbyde flere uddannelser

Hvis det står til et massivt flertal af de lokale kandidater, kan Lolland-Falster i den kommende valgperiode se frem til at kunne tilbyde et bredere udbud af uddannelser.




14. maj 2019 kl. 15:10 Af Jesper Bøgh

På Dansk Industri Lolland-Falsters erhvervstræf i april blev det slået fast med syvtommersøm, at de lokale erhvervsvirksomheder hungrer efter faglært arbejdskraft.

Samtidig blev det også slået fast, at det er afgørende for virksomhedernes muligheder for fortsat vækst og udvikling, at der bliver uddannet flere unge, som vil kunne varetage de fremtidige job på Lolland-Falster ikke mindst set i lyset af de forestående store anlægsarbejder som Femern Bælt-forbindelsen.

I den forbindelse er de lokale kandidater til Folketinget, primært opstillet i Lollandkredsen, uanset partifarve grundlæggende enige om, at der på Lolland-Falster skal sikres et bredt udbud af ungdomsuddannelser.

Det viser de svar, som kandidaterne har indsendt til Folketidende.

Derudover peger flere på, at også universitetsuddannelser bør blive udbudt lokalt.

Annonce

- Vi har brug for flere videregående uddannelser til Lolland-Falster for blandt andet at styrke vores lokale ekspertiser, mener Socialdemokraternes Kasper Roug.

Han bakkes op af Det Konservative Folkepartis Daniel Blak Pedersen, der giver udtryk for, at faciliteterne er til stede på Lolland-Falster for at placere videregående uddannelser på Lolland-Falster.

Også Venstres Rasmus Brandstrup Larsen taler for decentralisering på uddannelsesområdet.

- Tendensen med flere udflytninger vil jeg arbejde for at styrke, mener han.

Dansk Folkepartis Githa Nelander mener, at det er vigtigt at få forankret de efterspurgte uddannelser lokalt, og at virksomheder skal tænke i ressourcenetværk, hvor man kan hjælpe hinanden med opgaveløsning.

Annonce

Samme melding kommer fra Enhedslistens Christian Juhl.

- Alle kommuner skal have gode lokale udbud af uddannelsesmuligheder, der er tilpasset de lokale beskæftigelsesbehov - eventuelt via satellit-afdelinger af større uddannelsessteder, mener Christian Juhl.

Ulla Munksgaard fra Alternativet mener, at det vigtigste er, at VUC skal styrkes med flere lokalafdelinger i et tæt samarbejde med FGU, så unge i FGU får let ved at tage en hf.

Judith Frederiksen fra SF er den eneste af kandidaterne, der i sit svar slår fast, at omprioriteringsbidraget, der betyder, at uddannelserne skal spare to procent om året, skal fjernes.

- Det er på tide at slukke grønthøsteren, slår hun fast i sit svar.

Annonce

Radikale Venstres Henriette Bødewadt mener dog, at de seneste års massive investeringer i motorvejsudvidelser ved hovedstaden burde være gået til at flytte uddannelser til landdistrikterne.

- Det er noget, der skal prioriteres som det allervigtigste, mener hun.

- Nye Borgerliges Josh Bjørkman mener også, uddannelsesstederne skal decentraliseres, men:

- Erhvervslivet har også selv ansvar for at drive deres erhverv således, at det formår at kunne tiltrække den arbejdskraft, som der er behov for, mener Josh Bjørkman.

Konklusionen må dermed være - baseret på svarene fra de lokale kandidater til Folketinget - at Lolland-Falster, hvis det altså står til et massivt flertal af de lokale kandidater, i den kommende valgperiode kan se frem til at kunne få et bredere udbud af uddannelser.

Annonce

KLIK HER og læs ti folketingkandidater, som stiller op på Lolland-Falsters, svar på dagens spørgsmål om uddannelser tirsdag 14/5




Læs også artiklen: Grænsekontrol splitter LF-kandidater

KLIK HER og læs ni Folketingskandidater, som stiller op på Lolland-Falsters svar på dagens spørgsmål om grænsekontrol mandag 13/5



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

Annonce

ANNONCE