cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Valg

Lolland-Falster styrket på Christiansborg

Seks medlemmer af det nye Folketing bebuder, at de vil tale Sydhavsøernes sag
07. juni 2019 kl. 14:20 Af David Arnholm

Annonce

LOLLAND-FALSTER Efter onsdagens folketingsvalg har Lolland-Falster fået øget indflydelse på Christiansborg. Ikke alene blev de tre hidtidige medlemmer af Kaffeklubben - Lennart Damsbo-Andersen (S), Marcus Knuth (V) og René Christensen (DF) - alle genvalgt, de får også følgeskab af Kasper Roug (S), Anne Valentina Berthelsen (SF) og Christian Juhl (EL).

- Jeg bliver Lolland-Falsters kvindelige stemme på tinge, siger Anne Valentina Berthelsen, der blev valgt i Næstvedkredsen, men er opvokset i Sakskøbing.

Christian Juhl fra Silkeborg er også klar til at arbejde for sin valgkreds på Lolland.

- Jeg glæder mig til i mange spørgsmål om muligt at kunne repræsentere Lolland på bedste vis, og jeg håber, vi kan få et godt arbejde op at stå. Det er ikke lykkedes mig at komme ind i den fine Kaffeklub, men det kan jo være, jeg kan gøre mig fortjent til det, siger han.

Christian Juhl har da også allerede på et gruppemøde i aftes plæderet for at få realiseret borgmester Holger Schou Rasmussens (S) ønske om at få nedsat en kommission, der skal komme med anbefalinger til et nyt udligningssystem.

Læs i fredagens Folketidende masser af artikler om valget. Blandt andet kommentarer både fra de kandidater, som blev valgt, og de som ikke blev.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her