cookie-og-privatlivspolitik
Scener som denne vil udspille sig tusindvis af gange i dag og de kommende dage.
Scener som denne vil udspille sig tusindvis af gange i dag og de kommende dage.
Foto: Ingrid Riis/arkiv

Valg

Mange borgere siger nej til valgplakater

Kun hver sjette er tilhænger af valgplakaterne, som hænges op fra i dag til middag.
23. oktober 2021 kl. 09:03 Af Niki Treumer Mogensen

GULDBORGSUND Stod det til borgerne, ville der ikke blive hængt valgplakater op til byråds- og regionsrådsvalget 16. november. Det viser en afstemning på folketidende.dk, der er lavet, før ophængningen af plakater indledes klokken 12 i dag.

54 procent er dem helst foruden, idet 37 procent ikke synes, at de pynter, og 17 procent kalder dem dårlige for klimaet. 31 procent af de 184 deltagere i afstemningen er ligeglade med plakater, mens kun 15 procent synes, at de er fine og en god måde at lære kandidater at kende på.

Modstanden er endnu mere udtalt i kommentarfeltet til et facebook-opslag, hvor Folketidende spurgte, hvad læserne synes.

- Det ser så forfærdeligt ud, og det er ved alle valg. Det forstyrrer ved bilkørsel med alle de plakater, skriver Bente Bauch, og Gitte Klemmensen er enig:

- De påvirker mig overhovedet ikke, de valgplakater. Samtidig tænker jeg, at når vi har så store problemet med miljøet, så drop dem.

Annonce

Flere kalder brugen af dem for miljøsvineri, da plakater og strips, der holder dem, af og til efterlades i naturen. Andre påpeger, at tiden er løbet fra plakater, da promovering kan foregå andre steder.


Stiller I ikke op?

Èn læser er for plakater.

- Alle kommenterer som ventet, at det ikke virker. Alligevel viser valg efter valg, at valgplakater er den mest effektive måde for en kandidat at blive kendt og dermed valgt. I øvrigt genbruges flere og flere med nyt tryk på gamle plakater, skriver Anders Stryger Larsen, der kalder plakaterne en fin tradition.

Kandidaten Dorthe Sølling (S) har før forklaret sin brug af plakater med, at undersøgelser viser, at de gør en forskel. Det fik SF engang at mærke, fortæller en af deres kandidater, Annemette Schønberg Johnsen.

- Der var et folketingsvalg, hvor vi valgte at spare på plakaterne og kun hængte et mindre antal op. Det førte til ganske mange henvendelser, om SF dog ikke stillede op, sagde hun, da Folketidende for nylig spurgte en stor gruppe af kandidater, om de ville bruge plakater.

Annonce

Da lød kun ét af de 18 svar nej. Det var Lisbeth Rask Nielsen (KD), der ikke havde tid til at sætte dem op. Kandidaterne bruger ellers mellem 15 og op til 600 plakater, så alene i Guldborgsund Kommune hænger der snart tusindvis af plakater.

Flere vil gerne undgå brugen af dem, men som kandidaten Jan Bigum Warming (NB) påpeger i kommentarfeltet:

- Som politiker bliver man nødt til at deltage i den politiske kamp på alle fronter for at være sikker på at optimere, hvor mange stemmer man kan få.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE