cookie-og-privatlivspolitik
Jonas Guldberg Knudsen (i sort T-shirt til venstre) er glad for, at alle de 16 kandidater til byrådsvalget i Guldborgsund Kommune er med i Sodavandsklubben. Her udveksler de erfaring og støtter hinanden i bestræbelserne på at blive valgt.
Jonas Guldberg Knudsen (i sort T-shirt til venstre) er glad for, at alle de 16 kandidater til byrådsvalget i Guldborgsund Kommune er med i Sodavandsklubben. Her udveksler de erfaring og støtter hinanden i bestræbelserne på at blive valgt.
Foto: Claus Hansen/arkiv

Valg

Mange flere unge vil i byrådet end ved valg i '17

Antallet af unge kandidater er fordoblet, og det glæder både en ung kandidat, der har stillet op før, og borgmesteren.
27. oktober 2021 kl. 17:50 Af Niki Treumer Mogensen

FAKTA
De unge kandidater til byrådsvalget:
Valdemar Alban (S) 18 år.
Katrine Burmann (S) 29 år.
Jonas Guldberg Knudsen (S) 29 år.
Emma Marie Holm (K) 23 år.
Daniel Ken Togo Kristiansen (Guldborgsundlisten) 27 år.
Laura Ljung (Guldborgsundlisten) 26 år.
Nikolai Lundstrøm (Guldborgsundlisten) 27 år.
Milad Rajabi (Guldborgsundlisten) 24 år.
Kenneth Werby Jensen (SF) 29 år.
Katrine Folmann von Arenstorff (DF) 27 år.
Simon Hampe (DF) 27 år.
Mark Kruse Thygesen (DF) 24 år.
Chris Veber (DF) 26 år.
Ludmila Plenge Schütt (EL) 19 år.
Ian Valentin (EL) 18 år.
Maher El Youssef (EL) 18 år.

GULDBORGSUND Hvis du synes, at der er flere unge ansigter på valgplakater og til valgmøder op til byrådsvalget, end der var i 2017, har du helt ret.

Mens kun 9 af 125 kandidater i Guldborgsund Kommune ved det seneste valg var under 30 år, er det tilfældet for 16 ud af 122 kandidater ved dette valg. Det svarer til 13,1 procent af kandidaterne mod 7,2 procent sidst.

Det er Jonas Guldberg Knudsen, der stiller op for Socialdemokratiet, der har talt sig frem til fremgangen blandt de unge. Han er 29 år og medstifter af Sodavandsklubben, hvor unge kandidater på tværs af partier mødes og støtter hinanden i bestræbelserne på at blive valgt, og han jubler over udviklingen.

- Det er ikke for at forklejne de ældre kandidater, men dem er der flere end rigeligt af. Gennemsnitsalderen i det nuværende byråd er cirka 53 år, og jeg synes, at demokratiet skal afspejle dem, der bor i kommunen. Så vi håber bare, at der kommer tilsvarende mange unge mennesker ind, siger han.

Tre af de syv unge kandidater i 2017 kom ind, og Jonas Guldberg Knudsen håber, at der i hvert tilfælde kommer fire-fem-seks af de unge ind denne gang.

Annonce

- Gør der det, passer det meget godt repræsentativt i forhold til, hvor mange unge der er i kommunen, siger han, der mener, at alder bare er et tal:

- Se bare på Holbæks borgmester (Christina Krzyrosiak Hansen (S), red.), hun er bare 28 år, og hun har gjort det formidabelt.

Særligt glæder han sig over, at der er kommet en del unge kvinder med i kandidatfeltet.

Hvor der ved sidste byrådsvalg var to kvinder under 30 år på stemmesedlen, er der i dag fem. Dermed er det også lykkedes at øge andelen af kvindelige kandidater fra 22,2 procent til 31,3 procent af dem under 30 år. Det på trods af, at både antallet og andelen af kvindelige kandidater samlet set er mindre denne gang end tidligere i kommunens historie, som Folketidende skrev for nylig.

- Andelen af kvinder er stadig lav, men det er en forbedring, siger han.

Annonce

Fremgangen blandt unge kandidater bliver også set på med positive øjne af borgmester John Brædder fra Guldborgsundlisten.

- For Guldborgsundlisten har det være en bevidst strategi at få så mange unge kandidater på banen som overhovedet muligt. De kommer til at tegne kommunens fremtid, så der skal vælges unge ind, siger han og fortsætter:

- Det er meget glædeligt, at der også i andre partier er flere unge kandidater. De giver en ny dimension til politik, og det er smartest, at det er unge, der får andre unge til at interessere sig for politik, for de er mere i øjenhøjde med dem.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE