Annonce
Politik

Ny teknologi kræver nye kompetencer

Jacob Jacobsen, direktør og medejer i S.E.W. North Filtration i Maribo, viser rundt i den nye produktionshal, som er under opførelse i Maribo Erhvervspark. Foto: Jan Knudsen

Byrådskandidater diskuterede arbejdskraft under virksomhedsbesøg i Maribo og Nakskov.

LOLLAND DI's valgbus rullede tirsdag ud på landevejen fra Rådhuset i Maribo. DI Lolland-Falster havde inviteret 15 lokale byrådskandidater med på turen, så de kunne få indblik i to lokale virksomheders hverdag og udfordringer med at tiltrække de medarbejdere, de har brug for.

Første stop på ruten var Maribo Erhvervspark, hvor S.E.W. North Filtration, der producerer luftfiltre af høj kvalitet, er ved at opføre en ny fabrik, der bliver fuldautomatiseret og digital hele vejen igennem.

Direktør og medejer Jacob Jacobsen og produktionschef Jesper Bonde viste rundt på den 7.900 kvadratmeter nye fabrik under opførelse og forsikrede byrådskandidaterne, at de agter at beholde medarbejderne trods automatiseringen ved hjælp af robotteknologi.

- Næsten hele produktionen vil kunne fuldautomatiseres. Vi vil kunne firedoble kapaciteten med det samme antal medarbejdere som i dag, sagde Jacob Jacobsen, der dog regner med at kunne beholde og efteruddanne de fleste af medarbejderne.

Kim Frimann og Lars Magnus Lund Christensen, henholdsvis formand for og chefkonsulent i DI Lolland-Falster, var vært for lokale byrådskandidater fra Lolland under valgbussens virksomhedsbesøg. Foto: Jan Knudsen

Fælles indsats

Efter at have set de nye faciliteter kørte valgbussen videre til S.E.W. Filtrations eksisterende fabrik på Vesterbrogade i Maribo, hvor der er cirka 40 ansatte. Her blev udfordringerne ridset op.

Situationen er alvorlig på Lolland. Arbejdsløsheden er lav, og som formanden for DI Lolland-Falster, Kim Frimann, sagde, mangler der både kloge hænder og kvikke hoveder. Jobcentret kan ikke længere skaffe kvalificerede medarbejdere, der kan arbejde fuld tid. Politikerne tog da også godt imod et forslag fra S.E.W North Filtration om at gøre flere ledige jobparate gennem et tæt og målrettet samarbejde mellem virksomheder og kommunen.

- Vi hører S.E.W. North Filtration sige, at der bliver masser af arbejdspladser og nye typer af arbejdspladser. Det bliver interessante arbejdspladser inden for eksempelvis kvalitetssikring og problemløsning med robotter. Der skal vi, kommune, uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv være gode til at videreudvikle medarbejderne på Lolland-Falster, sagde Kim Frimann, formand for DI Lolland-Falster.

Valgbussen stoppede ved Maribo Erhvervspark, hvor luftfilterproducenten S.E.W. North Filtration er ved at opføre nye moderne produktionsfaciliteter på samlet 7.900 kvadratmeter. Foto: Jan Knudsen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Skal tale Lolland op

Jacob Jacobsen efterlyste også, at der bliver gjort mere for at gøre Lolland-Falster til et mere attraktivt sted at bo.

- Hvis vi skal udvikle os, skal vi have flere folk til Lolland-Falster. Jo flere beboere, jo flere kan vi rekruttere arbejdskraft fra. Hvis vi får flere akademikere herned, giver det også mere kultur og byliv. Vi mangler de lidt højere uddannede folk, sagde Jacob Jacobsen.

Flere var enige om, at Lolland-Falster blandt nogle mennesker stadig har et dårligt ry.

- Historien om Lolland-Falster har hele tiden været, at der jo ikke er noget arbejde at få, sagde Steffen Rasmussen (S).

- Derfor skal vi også hele tiden tale Lolland op, sagde Tine Vinther Clausen (V).

Henning Gunnar Errebo Rasmussen (DF) nævnte, at boligerne på Lolland måske ikke er attraktive nok for akademikere, og at det derfor er svært at tiltrække dem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Erhvervsvenlighed

Leo Christensen, Lokallisten Lolland, spurgte Jacob Jacobsen:

- Vi leverer myndighedsbehandling, forsyning og park og vej til alt det, der skal koordineres ud til offentligt område, hvordan er det gået?

- Fint. God service, sagde Jacob Jacobsen.

- Det er også en god historie at fortælle, at man er velkommen som virksomhed, at det er nemt at etablere sig og nemt at udvide forretningen, sagde Leo Christensen.

Der var også bred enighed om, at det er helt afgørende at have uddannelser lokalt for at fastholde de unge i området.

Efter virksomhedsbesøget hos S.E.W. North Filtration trillede bussen videre til Nakskov og Alfa Laval, der udvikler og producerer membraner til den bioteknologiske og farmaceutiske industri, fødevareindustrien og procesindustrien.

  • Jacob Jacobsen, direktør og medejer i S.E.W. North Filtration i Maribo, viser rundt i den nye produktionshal, som er under opførelse i Maribo Erhvervspark. Foto: Jan Knudsen
  • Kim Frimann og Lars Magnus Lund Christensen, henholdsvis formand for og chefkonsulent i DI Lolland-Falster, var vært for lokale byrådskandidater fra Lolland under valgbussens virksomhedsbesøg. Foto: Jan Knudsen
  • Valgbussen stoppede ved Maribo Erhvervspark, hvor luftfilterproducenten S.E.W. North Filtration er ved at opføre nye moderne produktionsfaciliteter på samlet 7.900 kvadratmeter. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Annonce
Annonce
Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

112

Klip og bøder på Vestlolland

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

Annonce
Annonce
112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget