cookie-og-privatlivspolitik
Peter Seier Christensen, der sidder i Folketinget for Nye Borgerlige, fortalte om partiets politik på klima- og energiområdet. Her savner man en reel diskussion om atomkraft samt at finde en mulighed for at lagre energi fra solceller og vindmøller.
Peter Seier Christensen, der sidder i Folketinget for Nye Borgerlige, fortalte om partiets politik på klima- og energiområdet. Her savner man en reel diskussion om atomkraft samt at finde en mulighed for at lagre energi fra solceller og vindmøller.
Foto: Maria Glasius Lange

Valg

Nye Borgerlige talte om klima og sundhed

Anne Raft fra Nye Borgerlige havde inviteret Peter Seier Christensen til debatmøde om klima og energi.
12. oktober 2021 kl. 13:10 Af Maria Glasius Lange

LOLLAND Mindre kommune og mere menneske er ét af hovedpunkterne for Nye Borgerlige Lollands Anne Raft.

Hun stiller op til både byråd og regionsråd ved valget tirsdag 16. november, og mandag aften havde hun inviteret til et debatmøde i "Landsbyen" i Våbensted. Vel at mærke et møde, hvor man ikke kun kunne blive klogere på hendes kommunale ambitioner, men også på de regionale og landspolitiske igennem et par partikolleger.

Githa Nelander fortalte om Nye Borgerliges ambitioner i regionsrådet, hvor hun også stiller op, mens Peter Seier Christensen, der er én af partiets stiftere og medlem af Folketinget, fortalte om de landspolitiske strategier, som fylder netop nu.

Anne Raft har selv været medlem af partiet siden 2016 og ønsker at udbrede en større respekt for andres penge. Borgernes penge, vel at mærke.

- Vi skal af med fråds og have en større respekt for andres penge. Der skal være råd til mere kernevelfærd, og det kan gøres ved at tynde ud i kommunens administration. Samtidig mener jeg, at politikere skal tvinges til at lytte til borgere. Og så har vi ikke brug for flere prestigeprojekter, siger hun og nævner omlægningen af Tårs Færgehavn.

Annonce

- Det er vist mere prestige end fornuft.

Samtidig ønsker hun mere fokus på de landsbyer, der i øjeblikket vækker interesse hos tilflyttere. Flere er kommet dertil fra blandt andet hovedstadsområdet, og nu skal der også være uddannelsesmuligheder for deres børn, når de forlader 9. eller 10. klasse.

Blandt de fremmødte var udfordringerne med lægehjælp det største tema, og det var det sådan set også for politikerne.

- Vi er nødt til at have en strategi for at få flere læger hertil. Lægevagten skal udvides, så vi ikke spises af med to timer om dagen, lød det fra Anne Raft.

Githa Nelander pegede på, at partiet regionalt vil arbejde på at få akut- og fødeklinikker til blandt andet Lolland, så man ikke skal køre op til 60 kilometer for at komme til Nykøbing.

Annonce

- Men manglende lægedækning er et problem. Det viser sig, at 70 procent af de nyuddannede læger er kvinder. Det er der ikke noget galt i. Det er kun godt. Men de ønsker også at kunne skabe et familieliv. Derudover er der i en privat praktiserende klinik meget drift, administration og dokumentation, og den tid går fra patienterne, siger hun og tilføjer, at det i en årrække ikke har været så attraktivt at uddanne sig til praktiserende læge.

Men nu er udbudsklinikker som Nordic Medicare begyndt at tilbyde at overtage meget af driftsarbejdet, så lægerne kan fokusere på at være læger for patienterne.

Githa Nelander spår i øvrigt, at regionsrådsvalget vil handle om travlhed på sygehuse og forholdene for sygeplejersker.

- Her mener de røde partier sandsynligvis, at vi skal uddanne nogle flere sygeplejersker. Men når de studerende opdager, hvilke forhold, de vil skal arbejde under, forlader de sandsynligvis uddannelsen.

Hun mener, at man bør udlicitere de opgaver, der ikke kræver sygepleje. For eksempel at rede en seng eller at servere mad, som sygeplejersker gør mange steder.

Annonce

Et område, der ligesom sygehusene også har et stort fokus netop nu, er klimaet. Og indtil det er muligt at lagre den strøm, man skaber med solceller og vindmøller, bør man stoppe med at opsætte flere, mener Anne Raft,

- Den gode pris, man kan få for at sælge jord til solceller, skal væk, siger hun og tilføjer, at man derudover bør undersøge, hvilken påvirkning, det har på jorden, at man skrotter gamle vindmøllevinger på Lolland og lader epoxy og styren sive ned.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46

AF: TOM AHLQVIST

Ældres forhold. 30. september 2021 kl. 16.06

Annonce

ANNONCE