cookie-og-privatlivspolitik
Henrik Jacobsen og de konservative var ombejlede på valgnatten. Det har nu resulteret i en viceborgmesterpost til partiet, der kom ind i byrådet med et mandat.
Henrik Jacobsen og de konservative var ombejlede på valgnatten. Det har nu resulteret i en viceborgmesterpost til partiet, der kom ind i byrådet med et mandat.
Foto: Jan Knudsen

Valg

Nyvalgt bliver viceborgmester

Nyvalgte Henrik Jacobsen (K) tager posten som ny viceborgmester i Lolland kommune.
25. november 2021 kl. 18:53 Af Birgitta Andersen

LOLLAND I dag præsenterede borgmester Holger Schou Rasmussen (S) konstitueringen for det nye byråd i Lolland kommune.

Efter over en uges arbejde med retningen for kommunen i de næste fire år - og ikke mindst at få sat navne på de byrødder, som skal styre skuden som udvalgsformænd, stod det klart, at der er flere overraskelser på holdet.

På valgnatten afviste spidskandidaten for byrådets næststørste parti Venstre, Tine Vinther Clausen, at takke ja til viceborgmesterposten. Dermed var borgmesterens balkort åbent, og her har nyvalgte Henrik Jacobsen fra Konservative altså budt op til dans.

Tine Vinther Clausen har i stedet sat sig på formandsposten i Klima-, Teknik- og Miljøudvalget som den første kvinde på den post i Lolland kommunes historie.

Byrådets erfarne kvinde, Vibeke Grave (S) fortsætter som formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget. Det udvalg får dog adskillige tilføjelser og bliver en slags superudvalg i årene, hvor byggeriet af Femern-forbindelsen for alvor tager fart.

Annonce

Et andet nybagt byrådsmedlem får formandsposten i Kultur-, Fritids- og Folkesundhedsudvalget. Martin Boesen (S) fra Rødby fik et forrygende valg, og bliver, som Heino Knudsen (S) blev det for et par valg siden, belønnet med formandsposten i sportens, kulturens og foreningslivets udvalg.

Thomas Østergaard (S) overtog formandsposten i Børne- og Skoleudvalget efter Signe Lund, og her bliver han nu fast formand de næste fire år.

I Ældre- og omsorgsudvalget vender en tidligere formand tilbage. Marie-Louise Brehm Nielsen har stået i opposition i fire år. Men nu er Din Stemme trådt ind i konstitueringsgruppen, så hun har nu fået formandsposten for hjertebarnet tilbage.

Det magtfulde økonomiudvalg står borgmester Holger Schou Rasmussen (S) i front for. Udvalget udvides fra i dag ni medlemmer til elleve medlemmer efter nytår.

Blandt de største bestyrelsesposter kan nævnes, at Tine Vinther Clausen (V) bliver formand for REFA IS, mens Michael Knudsen (S) får formandsposten i Lolland Forsyning.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE