cookie-og-privatlivspolitik
Forsøg på at konstituere et nyt byråd gik i gang ganske hurtigt efter de første resultater begyndte at rulle ind. Ole K. Larsen talte med alle, men René Christensen (DF) gik til Socialdemokratiet.
Forsøg på at konstituere et nyt byråd gik i gang ganske hurtigt efter de første resultater begyndte at rulle ind. Ole K. Larsen talte med alle, men René Christensen (DF) gik til Socialdemokratiet.
Foto: Ingrid Riis

Valg

Ole K. Larsen: Jeg er helt entydigt skuffet

- Jeg ved ikke, hvornår vi løber. Jeg ved heller ikke, om jeg bliver inviteret med, lød det fra Ole K. Larsen under gårsdagens valgcafé på Rådhuset.
17. november 2021 kl. 17:10 Af Anne Katrine Petersen

FAKTA
Venstres valg
I 2017 fik Venstre 2.941 stemmer, svarende til 8,3 procent af det samlede antal stemmer.
Ole K. Larsen fik 642 stemmer, Henrik Høegh-Andersen fik 350 stemmer, Claus Bakke fik 413 stemmer.
I 2021 fik partiet 2.763 stemmer, svarende til 8,4 procent af stemmerne og altså en fremgang på 0,1 procent.
Forskellen skyldes, at Venstres sidste mandat i 17' kom i hus på baggrund af de stemmer, som valgforbundet tilsammen kunne mønstre.

GULDBORGSUND Ole K. Larsen fra Venstre i Guldborgsund Kommune har øjnene stift rettet mod skærmen på rådhuset i Nykøbing. Efterhånden som stemmerne bliver talt op, får han flere gange besøg af folk fra Venstres gruppe. Claus Bakke, Henrik Høegh-Andersen og formand for partiet, Bo von Würden. Der hviskes. Det trækkes til side. Von Würden fortæller, at konstitueringen er i gang. Her tidligt på aftenen ser det okay ud. Venstre har en fremgang på 0,4 procent.

- Jeg ved ikke, hvornår vi løber. Jeg ved heller ikke, om jeg bliver inviteret med, siger Ole K. Larsen og fortæller, at han har talt med alle, undtagen Enhedslisten.


Det er skidt

I gruppeværelset sidder de øvrige kandidater samlet omkring bordet. Det forlyder, at S har fået 550 stemmer i Væggerløse.

- Det er skidt, siger Bo von Würden.

Claus Bakke, der har været i kommunalpolitik siden 2001 pointerer, at det generelt er svært at regne ud, hvad vælgerne stemmer efter. Da han tager afsked med en fra gruppen, siger han:

Annonce

- Vi snakkes ved, hvis jeg bliver valgt - og hvis ikke, skal vi finde en anden måde at tale sammen på.

Det skal senere vise sig at blive aktuelt.

Da klokken er 00.08 er Simon Hansen og René Christensen forsvundet. Ole K. Larsen går sammen med John Brædder (Guldborgsundlisten) og Johannes Kristensen (C) ind i Guldborgsundlistens mødelokale. Efter et par timer kommer de ud igen:

- Der er ikke sket så meget. Vi har jo ikke flertal, siger Ole K. Larsen.

Selvom Venstre ved valget i går fik en procentvis fremgang på 0,1 procent sammenlignet med valget i 2017, mister de alligevel en byrådskandidat. Ved valget i 2017 var de i et stærkt valgforbund med Guldborgsundlisten, De Konservative, Radikale Venstre, Kristendemokraterne og Liberal Alliance. De fik tre kandidater valgt ind. Udover Ole K. Larsen var det Claus Bakke og Henrik Høegh-Andersen.

Annonce

Denne gang var valgforbundet smallere med kun Guldborgsundlisten og Alternativet. Derfor må Venstre vinke farvel til ét af sine byrådsmandater. Det betyder, at Venstre får to byrådsmedlemmer i den kommende kommunalbestyrelse.

- Det er rigtig ærgerligt, og jeg er ked af det på vegne af dem, vi nu ikke længere skal have i byrådet. Jeg er helt entydigt skuffet over det, siger Venstremanden.

Han anerkender, at Socialdemokratiet har fået et godt valg, men er helt uforstående over, at René Christensen fra Dansk Folkeparti er gået sammen med rød blok.

- Jeg er dybt forundret over, at han slet ikke er interesseret i et borgerligt flertal. Altså der er ikke noget af det, han fik hos dem, som han ikke kunne have fået hos os. Men det er jo hans valg, lyder det.

Venstre mistede Claus Bakke og Henrik Høegh-Andersen ved valget i går. Ditte Rust fik den anden plads i byrådet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE