cookie-og-privatlivspolitik
Flere fremtrædende medlemmer af Liberal Alliance har peget på den tidligere formand for Liberal Alliances Ungdom, Alex Vanopslagh, som ny politisk leder i partiet.
Flere fremtrædende medlemmer af Liberal Alliance har peget på den tidligere formand for Liberal Alliances Ungdom, Alex Vanopslagh, som ny politisk leder i partiet.
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Valg

Partifæller ser tidligere ungdomsformand som mulig ny LA-leder

Nepotisme og forkert strategi har præget LA under Samuelsens ledelse, mener Henrik Dahl, som ønsker ny leder.
06. juni 2019 kl. 08:00

Annonce

Efter Liberal Alliancens katastrofevalg ser flere partifæller en mulig ny LA-leder i Alex Vanopslagh, der opstillede i Vestjyllands Storkreds og er tidligere ungdomsformand.

Det fortæller LA-folketingsmedlem Henrik Dahl og landsformand for partiets ungdomsorganisation Signe Bøgevald Hansen.

Partiets leder, Anders Samuelsen, er ikke blevet valgt ind i Folketinget.

Og det er langt fra givet, at hans mulige efterfølger skal være Simon Emil Ammitzbøll-Bille, der ellers længe har stået som partiets kronprins, mener de to LA-medlemmer.

- Den politiske leder skal jo komme fra vores folketingsgruppe, og Alex Vanopslagh er helt oplagt. Han har været formand for vores ungdomsorganisation og har ført et fantastisk valg i Vestjylland, siger Henrik Dahl, der torsdag morgen selv ligger på vippen i forhold til at komme ind.

Ved folketingsvalget er partiet gået fra 7,5 procent af stemmerne til blot 2,3, og mange profiler - heriblandt Joachim B. Olsen - er ikke kommet ind igen.

- Jeg synes, at ledelsen skal gå af, sådan så vi kan få et opgør med den nepotisme, som har været totalt ødelæggende for partiet, siger Henrik Dahl.

- Det har været Anders' (Samuelsen, red.) familie og venner, der skulle tilgodeses som ministre. Det har ikke været noget som helst med kompetence. Hvorfor i alverden blev Joachim (B. Olsen, red.) ikke udnævnt til minister? Han er en af de mest kompetente MF'ere overhovedet.

Til DR uddyber Henrik Dahl, at det har været nepotisme at udnævne Samuelsens søster, Mette Bock, til kulturminister, og at partiet har været "til grin", fordi Thyra Frank har været ældreminister, selv om hun i hans øjne ikke har kvaliteterne.

Ungdomsformand Signe Bøgevald Hansen peger også på flere politiske "svigt" i løbet af den seneste valgperiode, hvor man en del af tiden sad i regering.

- Der er sket et svigt i forhold til den identitet, man har haft i LA, siger hun.

Bøgevald Hansen mener, at et ledelsesskifte kan komme på tale.

- Man skal i hvert fald finde en ny linje og en linje, hvor man genopfinder sin identitet og det liberale projekt, siger hun.

Spørgsmål: Og det kunne være med en ny leder?

- Ja, helt bestemt.

Spørgsmål: For eksempel som Vanopslagh?

- Ja, han kunne være et godt bud.

Til TV Midtvest afviser Vanopslagh ikke idéen.

- Jeg har aldrig været bange for at tage lederskab, hvad end det har været i gymnasiet, i kommunalpolitik, landspolitik eller ungdomspolitik. Og det har jeg sådan set heller ikke nu, siger han til lokalmediet.

Vanopslagh ønsker imidlertid ikke at kommentere Dahls udtalelser til Ritzau, da han afventer fintællingen af stemmerne.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her