cookie-og-privatlivspolitik
Med en ny borgmester og ny konstituering følger nye udvalg og en ny politisk struktur. Den blev førstebehandlet onsdag eftermiddag. Hvem der er placeret i hvilke udvalg, kender vi ikke til endnu.
Med en ny borgmester og ny konstituering følger nye udvalg og en ny politisk struktur. Den blev førstebehandlet onsdag eftermiddag. Hvem der er placeret i hvilke udvalg, kender vi ikke til endnu.
Foto: Anders Knudsen

Valg

Politiske udvalg deles op

Med et nyt byråd følger også nye udvalg. Få et overblik her.
25. november 2021 kl. 14:10 Af Maria Glasius Lange

GULDBORGSUND Onsdag eftermiddag førstebehandlede det nuværende byråd den politiske struktur, eller styrelsesvedtægten, som det også kaldes, for det nye byråd. Den er nemlig ikke, som vi kender den i dag.

Eksempelvis bliver der i fremtiden ni medlemmer af økonomiudvalget frem for de nuværende syv. Borgmesteren vil blive formand for udvalget.

Det nuværende social, sundhed og omsorgsudvalg opdeles i to til henholdsvis et socialudvalg og et ældre og omsorgsudvalg. Hvert udvalg vil få fem medlemmer.

I et nyt beskæftigelses- og erhvervsudvalg med syv medlemmer vil dialog og partnerskaber med erhvervslivet, Business Lolland-Falster og brancheforeninger indgå som en fast del.

Landdistrikterne tilgodeses i et nyt udvalg for landdistrikter, kultur og fritid med fem medlemmer. Dermed erstattes det nuværende kultur, fritid og bosætningsudvalg.

Annonce

Børn, familie og uddannelsesudvalget erstattes af et børn og skoleudvalg med fem medlemmer, og til slut vil der blive etableret et teknik, klima og miljøudvalg med fem medlemmer som en erstatning for teknik, miljø og ejendomsudvalget.

Syv udvalg bliver der altså efter årsskiftet, og for at strukturen er klar til den tid, skal det vedtages allerede nu. Det skal derudover behandles to gange. Byrådet skal altså på arbejde igen 1. december.

Det bliver igen et møde, hvor Bo Abildgaard flytter plads.

Han er blevet løsgænger efter at have meldt sig ud af Socialdemokratiet, og derfor er han rykket et stykke hen ad rækken til Enhedslistens Bente Lerche-Thomsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Folketidende er i vinter dvale. 06. december 2021 kl. 12.15

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen har… 06. december 2021 kl. 12.04

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

Annonce

ANNONCE