cookie-og-privatlivspolitik
Journalist og forfatter er nogle af de fag, Poul-Henrik Pedersen har beskæftiget sig med foruden det lange politiske liv. Her var han i mange år i Socialdemokratiet, før han stiftede Nyt Nykøbing F., der i dag kaldes Guldborgsundlisten.
Journalist og forfatter er nogle af de fag, Poul-Henrik Pedersen har beskæftiget sig med foruden det lange politiske liv. Her var han i mange år i Socialdemokratiet, før han stiftede Nyt Nykøbing F., der i dag kaldes Guldborgsundlisten.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Valg

Poul-Henriks sidste valgkamp

Byrådets nestor opnåede ikke genvalg og forlader dermed byrådet efter 39 år - og genopstiller ikke i 2025.
22. november 2021 kl. 06:00 Af Niki Treumer Mogensen

GULDBORGSUND 39 år i byrådet i først Nykøbing F. Kommune og siden Guldborgsund Kommune - heraf 17 år som borgmester i førstnævnte - bliver facit i Poul-Henrik Pedersens aktive politiske liv.

Ved valget sidste tirsdag opnåede medstifteren af det, der i dag hedder Guldborgsundlisten, ikke genvalg, og han, der er 76 år, kommer ikke til at genopstille i 2025.

- 31. december slutter min politiske karriere efter 39 dejlige år. Jeg vil se tilbage på alle årene med taknemmelighed og glæde. Det har været berigende at få lov til at medvirke til udviklingen af den kommune, man holder så meget af, og som stadig har et stort uforløst potentiale, indledte han et opslag på Facebook, der blev lagt op lidt efter midnat natten til torsdag.

Det blev til 107 personlige stemmer for ham, der tidligere flere gange har fået flere tusinde stemmer, og mange skrev også kommentarer til opslaget.

"Tak er et fattigt ord", "tak for de 39 års tro tjeneste for borgerne på Lolland og Falster. Kæmpe respekt" og "tak for din utrættelige indsats for vores landsdel. God vind fremover", hedder det blandt andet, og Poul-Henrik Pedersen sender over for Folketidende stor tak til alle, han har arbejdet sammen med gennem årene.

Annonce

Ikke skuffet

Skuffet er han ikke.

- Skuffelse er ikke noget, der eksisterer i politik. Det er betingelsen: Hvis man vil være med i politik, er der nogle vindere og nogle tabere. Det var det, og så finder jeg bare på noget andet at lave. Livet er fuld af spændende ting.

Den tidligere borgmester brugte valgaftenen som tilforordnet i Nykøbing F. Hallen. Derfor kom han først efter midnat til valgcafeen på rådhuset, hvor han og de øvrige kandidater fra listen sammen fik valgresultatet.

Kort derefter forlod han igen rådhuset, og fra 1. januar er hans tid i byrådet så forbi. Poul-Henrik Pedersen glæder sig over, at listens Laura Ljung og Louise Flørning kom ind.

- Jeg kan konstatere, at der er kommet to kanongode nye folk ind, og fornyelse er vigtig i alle partier, siger han, der fortsat vil være medlem af Guldborgsundlisten.

Annonce

Han vil følge, hvordan kommunens kommende politiske ledelse klarer den.

- Tillykke til Simon Hansen (S, red.) med borgmesterposten. Nu vil jeg med interesse og spænding følge, hvilken politik Dansk Folkepartis Rene Christensen agter at fastlægge i Guldborgsund Kommunes byråd, siger han og citerer dermed sit opslag på Facebook.

Dette hint til, at René Christensen, der i konstitueringen bliver 1. viceborgmester, reelt bliver kommunens nye leder, har Folketidende forelagt Simon Hansen. Han ønsker ikke at kommentere det.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE