Annonce
Politik

Poul-Henriks sidste valgkamp

Journalist og forfatter er nogle af de fag, Poul-Henrik Pedersen har beskæftiget sig med foruden det lange politiske liv. Her var han i mange år i Socialdemokratiet, før han stiftede Nyt Nykøbing F., der i dag kaldes Guldborgsundlisten. Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Byrådets nestor opnåede ikke genvalg og forlader dermed byrådet efter 39 år - og genopstiller ikke i 2025.

GULDBORGSUND 39 år i byrådet i først Nykøbing F. Kommune og siden Guldborgsund Kommune - heraf 17 år som borgmester i førstnævnte - bliver facit i Poul-Henrik Pedersens aktive politiske liv.

Ved valget sidste tirsdag opnåede medstifteren af det, der i dag hedder Guldborgsundlisten, ikke genvalg, og han, der er 76 år, kommer ikke til at genopstille i 2025.

- 31. december slutter min politiske karriere efter 39 dejlige år. Jeg vil se tilbage på alle årene med taknemmelighed og glæde. Det har været berigende at få lov til at medvirke til udviklingen af den kommune, man holder så meget af, og som stadig har et stort uforløst potentiale, indledte han et opslag på Facebook, der blev lagt op lidt efter midnat natten til torsdag.

Det blev til 107 personlige stemmer for ham, der tidligere flere gange har fået flere tusinde stemmer, og mange skrev også kommentarer til opslaget.

"Tak er et fattigt ord", "tak for de 39 års tro tjeneste for borgerne på Lolland og Falster. Kæmpe respekt" og "tak for din utrættelige indsats for vores landsdel. God vind fremover", hedder det blandt andet, og Poul-Henrik Pedersen sender over for Folketidende stor tak til alle, han har arbejdet sammen med gennem årene.

Ikke skuffet

Skuffet er han ikke.

- Skuffelse er ikke noget, der eksisterer i politik. Det er betingelsen: Hvis man vil være med i politik, er der nogle vindere og nogle tabere. Det var det, og så finder jeg bare på noget andet at lave. Livet er fuld af spændende ting.

Den tidligere borgmester brugte valgaftenen som tilforordnet i Nykøbing F. Hallen. Derfor kom han først efter midnat til valgcafeen på rådhuset, hvor han og de øvrige kandidater fra listen sammen fik valgresultatet.

Kort derefter forlod han igen rådhuset, og fra 1. januar er hans tid i byrådet så forbi. Poul-Henrik Pedersen glæder sig over, at listens Laura Ljung og Louise Flørning kom ind.

- Jeg kan konstatere, at der er kommet to kanongode nye folk ind, og fornyelse er vigtig i alle partier, siger han, der fortsat vil være medlem af Guldborgsundlisten.

Han vil følge, hvordan kommunens kommende politiske ledelse klarer den.

- Tillykke til Simon Hansen (S, red.) med borgmesterposten. Nu vil jeg med interesse og spænding følge, hvilken politik Dansk Folkepartis Rene Christensen agter at fastlægge i Guldborgsund Kommunes byråd, siger han og citerer dermed sit opslag på Facebook.

Dette hint til, at René Christensen, der i konstitueringen bliver 1. viceborgmester, reelt bliver kommunens nye leder, har Folketidende forelagt Simon Hansen. Han ønsker ikke at kommentere det.

  • Journalist og forfatter er nogle af de fag, Poul-Henrik Pedersen har beskæftiget sig med foruden det lange politiske liv. Her var han i mange år i Socialdemokratiet, før han stiftede Nyt Nykøbing F., der i dag kaldes Guldborgsundlisten. Foto: Anders Knudsen, arkivfoto
Annonce
Politik

Fødevareminister: Danmark er godt rustet i tilfælde af en fødevarekrise

Annonce
Annonce
Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Bil i brand på motorvejen

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan