cookie-og-privatlivspolitik
Christian Nyborg Mortensen var De Radikales spidskandidat ved kommunalvalget i 2017, men sidder over denne gang. Han er dog klar ved førstkommende folketingsvalg, der senest afholdes i 2023.
Christian Nyborg Mortensen var De Radikales spidskandidat ved kommunalvalget i 2017, men sidder over denne gang. Han er dog klar ved førstkommende folketingsvalg, der senest afholdes i 2023.
Foto: Claus Hansen/arkiv

Valg

R mister spidskandidat tre måneder før byrådsvalg

Trækker sig af personlige årsager, mens tidligere spidskandidat måske træder til i stedet.
11. august 2021 kl. 11:49 Af Niki Treumer Mogensen

GULDBORGSUND De Radikale har ikke været med i byrådet i Guldborgsund Kommune siden sammenlægningsudvalget, der fra 2005 til 2009 var med til at smelte seks kommuner sammen til en, og nu har ambitionen om en tilbagevenden fået et slag.

Tre måneder før kommunalvalget har spidskandidaten, Christian Nyborg Mortensen, valgt at trække sig, og det skyldes personlige årsager, fortæller han.

- Jeg må bare erkende, at der skal lægges en hel del tid i det, og det bliver kun mere fra nu. Jeg hører, at man skal beregne 25 timer om ugen til arbejdet i byrådet, og det er jo ved siden af et fuldtidsjob, siger han og fortsætter:

- Der er nogle ting i forhold til mit arbejde og privatliv, der gør, at jeg ikke har tiden til at føre kandidatur.

Han forbliver aktiv i lokalafdelingen, hvor han håber at være med inde over valgkampen, men det bliver altså ikke som kandidat.

Annonce

Til gengæld forbliver han partiets folketingskandidat ved det valg, der senest afholdes i sommeren 2023. Forskellen, påpeger han, er dog, at der her er tale om et fuldtidsjob.


Byråd mangler De Radikale

Udmeldingen mødes med ærgrelse, men forståelse fra Det Radikale Venstre Lolland-Falsters formand, Jes V. Larsen.

- Det er altid skidt, når en spidskandidat trækker sig lige før et valg. Det er møghamrende ærgerligt, men jeg har ikke på noget tidspunkt været i tvivl om, at når Christian beder om det (at trække sig, red.), så må vi acceptere det og sige "sådan er det", siger han.

Så sent som 21. juli offentliggjorde partiet de tre øverste af mindst seks kandidater, og formanden berettede om stor optimisme før valget. Den optimisme findes stadig, hvilket sås på et bestyrelsesmøde søndag.

- Når en virksomhed eller familie kommer i vanskeligheder, så rykker de sammen. Det gør vi også her, siger han, der mener, at det lokale byråd har brug for deltagelse af De Radikale.

Annonce

- Vi kan tilføre nogle holdninger og nye tanker, som det trænger til. Det bliver stærkere af at få indvalgt nye og stærke kræfter.


Klar til stor opgave

Arbejdet med at finde en ny spidskandidat er i gang. Torsdag er der indkaldt til medlemsmøde i Sakskøbing, hvor en sådan skal findes, og et kendt ansigt har meldt sit kandidatur.

Signe Skovgaard, der stillede op ved byrådsvalget i 2013, men trods 328 personlige stemmer ikke opnåede valg, er klar.

Flere kan nå at stille op til spidskandidaturet, men hun, der ellers ikke var på partiets kandidatliste, påtager sig med egne ord med glæde rollen.

- Det er en stor opgave. Inden jeg sprang til, måtte jeg vende det med min familie, både børn og mand, for vi ved, at det kommer til at koste mange timer. Men jeg er klar.

Annonce

Netop tidspresset gjorde, at hun selv, efter kandidaturet i 2013, meldte fra til valget i 2017. Hun læste da en mastergrad på Aarhus Universitet ved siden af sit arbejde, og øverst på partiets liste lokalt blev da i stedet netop Christian Nyborg Mortensen, der endte med at få 202 stemmer.

- Jeg har tidligere været spidskandidat og ved, hvad det indebærer, men jeg er ked af, at Christian ikke kan gøre det færdigt. Jeg har stor respekt for, hvor stor en opgave Christian påtog sig med kandidaturet, for der er meget arbejde i det. Og jeg har også respekt for, at man så siger, at "den kan jeg ikke løfte længere", siger hun.

Christian Nyborg Mortensen er "sindssygt glad for", at hun stiller op, og Jes V. Larsen mener, at hun kan videreføre og udvikle det hidtidige politiske fundament for partiet frem mod valget 16. november:

- Bliver Signe Skovgaard valgt som spidskandidat, har Radikale Venstre en meget stærk og kompetent spidskandidat til kommunalvalget 2021 i Guldborg­sund Kommune.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

Annonce

ANNONCE