cookie-og-privatlivspolitik
René Christensen.
Foto: Claus Hansen

Valg

René Christensen genvalgt: Glad for lokal opbakning

René Christensen tager det ene af Dansk Folkepartis mandater i Sjællands Storkreds. Han takker især sine lokale vælgere for støtten.
06. juni 2019 kl. 21:00 Af Jakob Poulsen

Annonce

Dansk Folkeparti gik som bekendt voldsomt tilbage ved onsdagens folketingsvalg. Derfor opstod der også lige pludselig spænding om, hvorvidt partiets finansordfører René Christensen fra Systofte ville opnå genvalg.

Det endte dog med, at René Christensen i kraft af 5.175 personlige stemmer sikrede sig det ene af de tre mandater, partiet opnåede i Sjællands Storkreds.

Det var kun Søren Espersen, som med 5.930 personlige stemmer havde større vælgeropbakning blandt DF'erne i storkredsen. Og det glæder trods alt René Christensen midt i skuffelsen over partiets tilbagegang.

- Personligt gik det jo rigtigt godt, og det er jeg glad for, og jeg er især glad for, at lokalbefolkningen bakker så godt op, siger han med henvisning til, at 3.292 af hans 5.175 personlige stemmer blev hentet i Guldborgsundkredsen, hvor han er spidskandidat.

- Men jeg er også gået lidt frem nogle steder på Sjælland, og det tror jeg blandt andet skyldes, at jeg har siddet på en post, hvor jeg har været med til at træffe nogle vigtige beslutninger for folk på Sjælland, siger René Christensen.

Han og partifællerne må nok affinde sig med at indtage en mindre central position på Christiansborg i de kommende år. Men hvad med René Christensens egen position i folketingsgruppen?
- Det kommer meget an på, hvilken position vi får som parti, og hvilken regering, der bliver dannet. Vi er trods alt stadig det tredjestørste parti i Folketinget, og vi vil bruge vores 16 mandater bedst muligt, siger han.

- Men som folketingsmedlem valgt på Lolland-Falster vil jeg nu bruge alle mine kræfter på, at der bliver lavet en udligningsreform inden næste forår. Vi skal simpelthen have en ny kommunal udligning, ellers ser det rigtigt svært ud for blandt andet Lolland-Falster.

René Christensen tilføjer, at han også er spændt på at se, hvad der vil ske med den trafikaftale, som et flertal blandt de blå partier indgik kort før valget blev udskrevet. Det er den aftale, der blandt andet indeholder en omfartsvej rundt om Nørreballe, et ekstra spor på E55 mellem motorvejsfrakørslen ved Højmøllen og Nykøbing.

Han ærgrer sig over, at stemmeprocenten i begge de lokale valgkredse blev meget lav - 77,36 i Lollandkredsen og 81,1 i Guldborgsundkredsen.

- Jeg har ikke noget bud på, hvorfor det blev sådan, men jeg synes, det er ærgerligt og lidt sørgeligt, for man skal huske på, at hvis man ikke stemmer, så har man heller ikke ret til at brokke sig over de politiske beslutninger bagefter. Og hver stemme tæller. Der findes flere eksempler på kandidater, som er blevet valgt, fordi de havde nogle få ekstra stemmer end en anden kandidat, pointerer René Christensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her