cookie-og-privatlivspolitik
Annemette S. Johnsen fra SF (nummer to fra højre) og Enhedslistens Bente Lerche-Thomsen (nummer tre fra venstre) sidder i denne periode i byrådet. Efter valget håber de to partier, at de to får følgeskab af flere af deres medkandidater.
Annemette S. Johnsen fra SF (nummer to fra højre) og Enhedslistens Bente Lerche-Thomsen (nummer tre fra venstre) sidder i denne periode i byrådet. Efter valget håber de to partier, at de to får følgeskab af flere af deres medkandidater.
Foto: Privat

Valg

Røde partier går sammen

Enhedslisten og SF indgår valgforbund forud for kommunalvalg.
05. juni 2021 kl. 08:23 Af Niki Treumer Mogensen

GULDBORGSUND Arbejdet med at indgå alliancer før kommunalvalget i november fortsætter.

Den seneste er mellem SF og Enhedslisten i Guldborgsund, der har indgået et teknisk valgforbund. Det blev aftalt på et kaffemøde forleden mellem repræsentanter fra partierne og kommer nær enden af en byrådsperiode, hvor deres tilsammen to byrådsmedlemmer har haft et godt samarbejde.

- Vi har været enige om mange af byrådssagerne, fortæller byrådsmedlem i Guldborgsund Kommune og spidskandiat til valget for Enhedslisten Bente Lerche Thomsen i et skriv fra parterne, og SF's ditto Annemette S. Johnsen supplerer:

- Vi har talt sammen før byrådsmøderne om de mere kontroversielle sager, og det har ført til flere sager, som vi har kunnet stemme sammen om, når vi ikke var enige med nogen af de andre partier i byrådet.

Partierne indgik ved valget i 2017 et valgforbund med Alternativet. De er imidlertid denne gang gået sammen med Guldborgsundlisten, Venstre og De Konservative.

Annonce

Kandidat for Enhedslisten Christian Taastrup har tidligere udtalt, at der var interesse for samarbejde med Enhedslisten, og det giver da også mening, mener Bente Lerche-Thomsen.

- Det er jo meget naturligt, at vi har mange sammenfaldende interesser - vi kommer jo fra den røde side af byrådssalen, siger hun, og Annemette S. Johnsen tilføjer:

- Derfor kunne vi også ses sammen til demonstrationen for minimumsnormeringer i daginstitutioner.

Samarbejdet betyder, at partierne deler stemmer, hvis de får nogen tilovers. Får hvert parti for eksempel nok til et mandat, og de tilsammen har til et tredje, tilfalder byrådspladsen det af dem, der har fået flest stemmer i kommunen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

AF: JOHN WENNERWALD

Hurra for lokale holdninger 12. september 2021 kl. 22.15

Annonce

ANNONCE