cookie-og-privatlivspolitik
SF vil arbejde for at forbedre arbejdsmiljøet i kommunen.
SF vil arbejde for at forbedre arbejdsmiljøet i kommunen.
Foto: Claus Hansen

Valg

SF er stort set klar til kommende valgkamp

Ældrepleje, kommunalt arbejdsmiljø og grøn omstilling er væsentlige temaer.
18. maj 2021 kl. 09:59 Af Lise Ravnkilde

GULDBORGSUND SF i Guldborgsund har haft ekstra travlt med møder og planlægning af valgkamp det sidste stykke tid. Der har været mange møder, der skulle indhentes på grund af corona-nedlukningen. Lokalafdelingens generalforsamling har været udskudt i tre måneder - og i tirsdags blev den endelig holdt.

- Vi ville så gerne holde generalforsamlingen med fysisk fremmøde, så vi ventede, til det blev muligt, fortæller formand Kenneth Werby Jensen.

Han var ikke på valg i år og fortsætter udover som formand også som nummer fire på opstillingslisten til kommunalvalget.


Næsten klar

Han melder partiet næsten klar til den kommende valgkamp. På generalforsamlingen var der enighed om, hvilke af partiets mærkesager der skal prioriteres i den kommende tid.

Der skal arbejdes for at forbedre arbejdsmiljøet i kommunen. Partiet vil kigge på ledelsesstruktur og arbejdsmiljø på de kommunale arbejdspladser.

Annonce

- Der er flere steder i kommunen, hvor arbejdsmiljøet hænger i laser. Vi tror blandt andet på at sætte de ansatte lidt mere fri og tro på deres faglighed i stedet for at ansætte endnu flere ledere og mellemledere, forklarer Kenneth Werby Jensen.

Andre af SF's temaer er et ønske om at skabe mere ro i børne- og skolelivet. Partiet ønsker at tænke daginstitutionsliv og skoleliv på nye måder. Og så er en væsentlig del af partiets profil grøn. Derfor ønsker partiet, at bæredygtighed og grøn omstilling helt naturligt skal styre alle politiske områder. De vil blandt andet arbejde for en grøn bolig- og byggepolitik i blandede boligområder.


Fokus på ældrepleje

SF foreslår i øvrigt en ny måde at tænke ældrepleje på.

- For os er ældre ikke en byrde, men en ressource, og derfor skal vi som samfund støtte de ældre til en værdig og aktiv tilværelse, siger Kenneth Werby Jensen.

På generalforsamlingen blev der også gennemgået nogle af de ting, partiforeningen har arbejdet på det sidste år. Her fyldte sagen om poolhuse i Marielyst en del. Men også vindmøllerne på Vennerslund, som partiet bakker op om, var på dagsordenen.

Annonce

- Vi har stemt for og forventer, at alt er i orden. Men det er klart, hvis Planklagenævnet går imod, må vi selvfølgelig genoverveje, fortæller Kenneth Werby Jensen.

Minimumsnormeringer i daginstitutioner er en af partiets klassiske mærkesager. Der arbejder SF for at få indført minimumsnormeringerne hurtigere, end der på forhånd er lagt op til.

På generalforsamlingen kom der to ny ansigter ind i bestyrelsen, Johan Vest og Kim Christiansen, begge er opstillede til kommunalvalget som henholdsvis nummer fem og syv. Partiets spidskandidat Annemette Johnsen blev genvalgt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

AF: JOHN WENNERWALD

Hurra for lokale holdninger 12. september 2021 kl. 22.15

Annonce

ANNONCE