cookie-og-privatlivspolitik
Måske bliver "kaffeklubben" fra Sydhavsøerne udvidet ...
Foto: Tariq Mikkel Khan/POLFOTO, arkivfoto

Valg

Seks lokale har kurs mod tinget

Lolland-Falster kan få stærk repræsentation, men personlige stemmetal bliver afgørende.
06. juni 2019 kl. 12:39 Af David Arnholm

Annonce

LOLLAND-FALSTER Det kommende Folketing kan meget vel få fem-seks medlemmer, der vil kæmpe for Lolland-Falster. Om det bliver tilfældet afhænger af de personlige stemmetal, der ventes at være klar i eftermiddag.

Socialdemokratiet bevarer otte mandater i Sjællands Storkreds, og dermed må Lennart Damsbo-Andersen antages at være genvalgt. Med et kanonvalg til partiet i Lolland Kommune har Kasper Roug også en særdeles god chance.

Det står fast, at Venstre går to mandater frem til syv i storkredsen, og dermed må også Marcus Knuth formodes at være genvalgt. Om Rasmus Brandstrup Larsen kan komme med vil vise sig.

Med to mandater til Enhedslisten er Christian Juhl fra Lollandskredsen så godt som sikker på at være genvalgt. Og hos SF betyder en stor fremgang, at partiet får tre mandater i storkredsen. Det bringer Anne Valentina Berthelsen, der er opvokset i Sakskøbing, i spil som folketingsmedlem, ligesom Annemette Schønberg Johnsen og Judith Frederiksen har en chance.

Endelig er der spænding om René Christensen fra Dansk Folkeparti, som går fra syv til blot tre mandater i storkredsen, hvor han er oppe imod Søren Espersen, Liselott Blixt og Karin Nødgaard.

De Konservative kan måske også byde på en overraskelse. Partiet får to mandater i storkredsen, hvor lokale Daniel Blak Petersen og Stine Pilt Olsen er oppe imod blandt andre Naser Khader og Brigitte Klintskov Jerkel.

Følg med her på Folketidende.dk hen over dagen, når de personlige stemmer bliver talt op, og navnene bliver sat på de enkelte mandater.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her