cookie-og-privatlivspolitik
Stemmeoptælling i Maribo.
Foto: Claus Hansen

Valg

Seks lokale politikere ser ud til at opnå valg

OPDATERET 16.25: Antallet af folketingsmedlemmer med lokal tilknytning ser ud til at blive kraftigt forøget efter valget.
06. juni 2019 kl. 16:01 Af Jakob Poulsen

Det tyder på, at Lolland-Falster bliver rigt repræsenteret i Folketinget efter valget i går, onsdag.

Inden valget blev udskrevet var Lolland-Falster repræsenteret med tre folketingsmedlemmer - Lennart Damsbo-Andersen (S), Marcus Knuth (V) og René Christensen (DF).

Men nu tyder det på, at det tal måske kan blive dobbelt så stort.

De personlige stemmetal er nu talt op i alle valgkredse i Sjællands Storkreds.

Og selvom der endnu mangler en fintælling af stemmerne, og det ikke er alle partier, hvor man uden videre kan sætte lighedstegn mellem de, der får flest personlige stemmer, og de der ender med at blive valgt, så tyder det altså på, at Lolland-Falsters stemme på Christiansborg kan blive kraftigere i den nye valgperiode.

Annonce

Venstres Marcus Knuth har haft et godt valg med mange personlige stemmer, og ifølge en optælling fra TV2 Øst ser det ud til, at han sidder sikkert på et af de syv mandater, partiet fik i Sjællands Storkreds.

Dansk Folkepartis René Christensen ser også ud til at have sikret sig endnu en valgperiode, idet meget tyder på, at hans personlige stemmetal er så højt, at det er nok til at sikre ham et af de tre mandater, partiet har fået i Sjællands Storkreds.

Hos Socialdemokratiet ser det ifølge TV2 Østs opgørelse ud til, at både Lennart Damsbo-Andersen og Kasper Roug kommer ind. Begge fik flotte valg i deres respektive hjemkredse Guldborgsund og Lolland.

Også Enhedslisten ser ifølge TV2 Øst ud til at have fået en lollandsk stemme på Christiansborg. Det er Christian Juhl, som er opstillet i Lollandskredsen, der ser ud til at få et mandat. Christian Juhl sidder i forvejen i Folketinget, men det er nyt, at han stiller op i en af de lokale valgkredse.

Og hos SF ser Anne Valentina Berthelsen, der er opstillet i Næstvedkredsen, men stammer fra Sakskøbing, ud til at få det sidste af partiets tre mandater ifølge TV Østs beregninger.

Annonce

De endelige stemmetal og den officielle mandatfordeling ventes først, når der har været fintælling i alle kredse, og myndighederne har heller ikke foretaget nogen foreløbig mandatfordeling endnu.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE