cookie-og-privatlivspolitik
I 2018 blev der talt og skrevet meget om besparelser på lokale busruter på Lolland-Falster. Ingen af de lokale kandidater til Folketinget peger på yderligere besparelser i den kommende valgperiode - tværtimod.

3

Billeder

I 2018 blev der talt og skrevet meget om besparelser på lokale busruter på Lolland-Falster. Ingen af de lokale kandidater til Folketinget peger på yderligere besparelser i den kommende valgperiode - tværtimod.
Foto: Jan Knudsen/Arkiv

Valg

Slut med besparelser på trafik

Står det til de lokale kandidater til Folketinget, skal det være slut med besparelser på den kollektive trafik i landdistrikterne.
16. maj 2019 kl. 15:20 Af Jesper Bøgh

LOLLAND-FALSTER Står det til de lokale kandidater til Folketinget, primært opstillet i Lollandkredsen, skal det være slut med besparelser på den kollektive trafik i landdistrikterne.

Og det selv om regeringen og Dansk Folkeparti i juni 2018 lavede en politisk aftale om en reform af erhvervsfremmesystemet, der trådte i kraft ved årsskiftet.

Det betød, at blandt andre Region Sjælland måtte spare, og det kostede busruter på Lolland-Falster.

Rasmus Brandstrup Larsen fra regeringspartiet Venstre mener, at det er vigtigt med kollektiv trafik i landdistrikterne ikke mindst for unge, der er under uddannelse, men:

- Hvis der er meget få, der bruger kollektiv trafik, kan man ikke have busser kørende hel- eller halvtomme rundt.

Annonce

Socialdemokraternes Kasper Roug mener ikke, at der skal spares mere på den kollektive trafik på Lolland-Falster.

- Der skal laves en intelligent statslig støtteordning for kollektiv trafik i Danmark, mener han.

Også Enhedslistens Christian Juhl taler for, at det skal være slut med at spare på kollektiv trafik.

- Det er helt håbløst at spare på den kollektive trafik. Der skal være bekvem, billig og jævnlige bus- og togafgange, mener han.

Henriette Bødewadt fra Det Radikale Venstre mener, at der gennem lang tid er sparet på kollektiv trafik, at det er endt i en ond spiral, hvor flere fravælger den kollektive trafik, fordi det tager for lang tid at komme frem.

Annonce

Også Daniel Blak Pedersen fra Det Konservative Folkeparti mener, at den kollektive transport er håbløs i dagens Danmark, og derfor taler han for at opdele ansvaret for henholdsvis bus- og togdrift.

- Kommunerne bør hjemtage busdriften, mens staten skal bruge energi og ressourcer på at sikre togdriften, mener han.

Dansk Folkepartis Githa Nelander taler også for, at kommunerne skal drive dele af den kollektive trafik, og hun peger også på en finansiering.

- Ved nedlæggelse af regionerne frigøres midler til den kollektive trafik, som skal drives af kommunerne, slår hun fast.

I samme boldgade er Nye Borgerliges Josh Bjørkman, der mener, at det er lokalbefolkningen, der skal løse udfordringerne med den kollektive trafik.

Annonce

SFs og Alternativets kandidater - henholdsvis Judith Frederiksen og Ulla Munksgaard - lægger et klimaperspektiv ind i spørgsmålet om den kollektive trafik i landdistrikterne.

- Den kollektive trafik skal i størst muligt omfang være elektrificeret, mener Judith Frederiksen, og på samme linje er Ulla Munkgaard.

- Elbiler og elbusser skal afgiftsfritages, og der skal udvikles en delebilskultur, så mindre lokalområder har adgang til en delebilstation, hvor elbilerne hentes og afleveres, slår hun fast.

KLIK HER og læs svarene om kollektiv trafik fra 9 folketingskandidater, som optræder på de lokale stemmesedler.

Læs artiklen: Udligning skal på dagsorden.

KLIK HER og læs hvad svarene er fra 10 folketingskandidater. som stiller op på Lolland-Falster, på spørgsmålet om udligning.

KLIK HER og læs artiklen"Lolland-Falster skal tilbyde flere uddannelser"

KLIK HER og læs ti folketingkandidater, som stiller op på Lolland-Falsters, svar på dagens spørgsmål om uddannelser tirsdag 14/5


Læs også artiklen: Grænsekontrol splitter LF-kandidater

KLIK HER og læs ni Folketingskandidater, som stiller op på Lolland-Falsters svar på dagens spørgsmål om grænsekontrol mandag 13/5KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi skal tage klimaansvar 24. oktober 2021 kl. 22.06

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

Annonce

ANNONCE