cookie-og-privatlivspolitik
Henrik Jacobsen (K) ville helst ikke have en udvalgsformandspost, hvor man kan stå til tæsk. Han er glad for, at viceborgmesterposten nu er hans, og han starter inde som ferievikar 1. januar.
Henrik Jacobsen (K) ville helst ikke have en udvalgsformandspost, hvor man kan stå til tæsk. Han er glad for, at viceborgmesterposten nu er hans, og han starter inde som ferievikar 1. januar.
Foto: Anders Knudsen

Valg

Starter som borgmestervikar

Lollands nye viceborgmester vil satse på bredt samarbejde.
30. november 2021 kl. 21:00 Af Birgitta Andersen

LOLLAND Det var med selvsikker udstråling, pink slips og fast stemme, at De Konservatives Henrik Jacobsen forleden bekendtgjorde, at han bliver Lolland Kommunes nye viceborgmester efter Henrik Høegh (V), når 2021 bliver til 2022.

- Det er en stor oplevelse det her. Det lå jo lidt i kortene, da Tine (Vinther Clausen, red.) meldte ud fra starten, at viceborgmesterposten ... det var ikke hende. De andre meldte også fra, og så blev vi enige om i vores "trojka", at vi skulle gå efter den, fortæller Henrik Jacobsen (K).

"Trojkaen" i det konservative bagland havde talt valgets forskellige udfald igennem.

- Vi lagde en strategi for forskellige scenarier: et mandat, to mandater og tre mandater ... længere turde vi ikke gå. Men det blev ved det ene, og så ville vi gå efter viceborgmesterposten, siger Henrik Jacobsen.

Han forklarer, hvorfor de ikke valgte gå efter at stå i spidsen for et fagudvalg.

Annonce

- Når man er så ny i politik, som jeg trods alt er, så fandt vi, at formands- og næstformandsposterne ikke var noget. Som ny havde jeg ikke lyst til at komme direkte ind og få tæsk. På viceborgmesterposten er man synlig, og man kan gøre et stort stykke arbejde. Man kan bygge posten op selv - sammen med borgmesteren, naturligvis, siger Henrik Jacobsen, der også har fået plads i det magtfulde økonomiudvalg samt i bestyrelsen for Business LF.

Han glæder sig til parløbet med Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen (S) og mener ikke, at det er en forhindring, at han selv er borgerlig, mens borgmesteren er socialdemokrat.

- Jeg anser ikke borgmesteren for værende ræverød. Der er meget erhvervsudvikling i det her. Jeg har haft nogle for-møder med borgmesteren forud for valget, hvor vi lærte hinanden at kende over en kop kaffe. Han regnede jo nok med, at vi kom ind ... og også med, at det nok var mig, der i hvert fald kom ind. Så han ville jo godt vide, hvad jeg var for en snegl, smiler Henrik Jacobsen, hvis lyserøde slips var præget af snegle og pindsvin til pressemødet.

Kaffemøderne mellem borgmesteren og "den nye dreng i klassen" gik ganske fortrinligt, fortæller han.

- Derfor sagde han ikke nej, da jeg sagde, at vi gik efter viceborgmesterposten. Der bakkede han mig op, og det gjorde de andre også.

Annonce

Han forventer at kunne give den erfarne borgmester med- og modspil.

- Jeg har ikke noget imod at tale i store forsamlinger, og jeg kan da også gå ud og tale tysk, når Holger ikke kan ... ja, jeg kan da supplere med lidt fransk, griner Henrik.

At Konservative nu er kommet tilbage i Lolland byråd betyder også, at der nu tales om en decideret blå blok. Venstre, Din Stemme og Dansk Folkeparti har nu fået selskab.

- Vi er nok lidt mere grønne end de blå. Selvfølgelig skal vi have en stærk blå blok. Men jeg er gået til valg på, at vi skal arbejde samlet for et samlet Lolland. Den sitation, Lolland er i nu, gør, at vi har nogle fantastiske muligheder. Vi skal ikke have små krige rundt omkring. Vi skal gøre det sammen, ellers får vi ikke det optimale ud af det, siger han.

Den nye viceborgmester får en hård start 1. januar. Ikke nok med, at han er nyt byrådsmedlem, så har borgmester Holger Schou Rasmussen også valgt at rejse på ferie i starten af det nye år. Så fra første dag får Henrik Jacobsen ansvaret for Lolland Kommune.

Annonce

- Når du kommer hjem, har jeg lavet hele den økonomiske politik om, grinede Henrik Jacobsen til Holger Schou Rasmussen ved konstitueringen, og fortsatte lidt betuttet:

- Jeg skal bare lige finde ud af, hvor borgmesterkæden hænger henne.


- Det er jo ikke bare en rolle i en skolekomedie ... Det er alvor det her, ikk'. Henrik Jacobsen

Beholder civilt job

Henrik Jacobsen indrømmer da også, at der bag selvsikkerheden er en vis bæven ved det nye eventyr, han har kastet sig ud i.

- Nu du spørger, så vil jeg sige, at det er da en stor post, så man ryster en lille smule. Det er jo ikke bare en rolle i en skolekomedie ... Det er alvor det her, ikk'.

Den 61-årige tilflytter fra Gentofte beholder sit civile job som direktør og iværksætter i egne firmaer. Derfor får han stadig brug for hele det politiske bagland, når han skal være Konservatives enmandshær i byrådet.

Annonce

- De bliver nødt til at kigge på nogle af de udvalg, som jeg ikke kan følge altsammen, siger han.

Nu smøger han ærmerne op og glæder sig til at blive 1. viceborgmester og ferieafløser pr. 1. januar.

- Jeg glæder mig. Det her er så enormt spændende!KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE