cookie-og-privatlivspolitik
Sådan så der ud i Nysted i begyndelsen af 2019. Det er tilsyneladende et syn, som borgerne på Lolland-Falster skal forvente flere af i fremtiden.

3

Billeder

Sådan så der ud i Nysted i begyndelsen af 2019. Det er tilsyneladende et syn, som borgerne på Lolland-Falster skal forvente flere af i fremtiden.
Foto: Claus Hansen/Arkiv

Valg

Staten skal sikre kysterne på LF

Flertal af lokale folketingskandidater vil have staten til at sikre Lolland-Falsters kyster
21. maj 2019 kl. 15:00 Af Jesper Bøgh

Annonce

LOLLAND-FALSTER Lolland-Falster har jævnligt de senere år været ramt af større eller mindre oversvømmelser.

Og der er tilsyneladende en risiko for, at vi på Lolland-Falster kun kan forvente endnu mere af samme fænomen i fremtiden.

Lolland-Falster er nemlig et af de områder i Danmark, hvor der i fremtiden er størst risiko for oversvømmelser, har en rapport fra Miljø- og Fødevareministeriet tidligere fastslået.

I begyndelsen af januar i år kom så Kystdirektoratet med en opdateret vurdering af, hvor risikoen for ekstreme oversvømmelser er størst i fremtiden. En tilsvarende vurdering for seks år siden udpegede alene Nakskov som værende et risikoområde, men nu er hele det sydlollandske område udpeget som potentielt udsat.

Alle lokale kandidater til Folketinget, opstillet i Guldborgsundkredsen, er optaget af og enige om, at kystsikring er vigtig at få udvidet og etableret.

Dog med undtagelse af Nye Borgerliges Bob Richard Nielsen, der nægter at komme med anvisninger på det, han kalder for klimapopulisternes dommedagsprofetier.

- Hvad fremtiden bringer af behov for yderligere kloakering og digebeskyttelse, må vi tage, som regningen opstår, mener han.

Socialdemokraternes Lennart Damsbo-Andersen mener derimod, at det er for stor en opgave at pålægge lodsejere og kommuner.

- Derfor skal staten til lommerne og yde bistand til sikring af vore kyster og havne, mener han.

Det Konservative Folkepartis Stine Pilt Olsen mener, at der er brug for større helhedsløsninger.

- Oversvømmelser kender ikke kommunegrænser, så derfor bør regionen i langt højere grad involveres, og det bør overvejes, om der skal tilføres statsmidler, lyder det fra Stine Pilt Olsen.

Socialistisk Folkepartis Annemette Schønberg Johnsen taler om en decideret statslig pulje til klimasikring.

- Lolland og Guldborgsund kan umuligt klare så stor en opgave uden tilførsel af midler. Det bør være et nationalt ansvar, mener hun og er dermed på linje med Kristendemokraternes Henning Østergaard-Christensen.

Dansk Folkepartis René Christensen og Venstres Marcus Knuth taler begge for, at kystsikring skal være et lokalt og kommunalt ansvar.

- Der kan dog være steder som ved vestkysten og det lollandske dige, hvor staten også er med, mener René Christensen.

- Staten skal understøtte indsatserne økonomisk, så udsatte områder som Lolland-Falster ikke står med en alt for stor byrde selv. Derfor skal puljen, som kommunerne kan søge til kystbeskyttelse, øges med 20 millioner kroner, lyder det fra Marcus Knuth.

Enhedslistens Christian Tastrup taler for, at regering og Folketing skal overtage det fulde ansvar for gennemførelse af rettidig kystsikring og betale udgifterne.

- Projekterne skal dog gennemføres i et samarbejde med kommunerne, mener han.

Joan Gerti Kragh fra Alternativet er på linje med Christian Tastrup.

- Der skal skabes en overordnet national handleplan for kystsikring. Det er en samfundsopgave og ikke en selvstændig kommunal udgift, slår hun fast.

Det Radikale Venstres Henriette Bødewadt er spidskandidat i både Guldborgsundkredsen og Lollandkredsen. Hendes svar på spørgsmålet om kystsikring bringes sammen med kandidaterne i Lollandkredsen.

LÆS HER hvad ni lokale folketingskandidater mener om ansvaret for kystsikring

Læs artiklen Udligning skal på dagsordenen

KLIK HER og læs hvad svarene er fra 10 folketingskandidater. som stiller op på Lolland-Falster, på spørgsmålet om udligning.

KLIK HER og læs artiklen"Lolland-Falster skal tilbyde flere uddannelser"

KLIK HER og læs ti folketingkandidater, som stiller op på Lolland-Falsters, svar på dagens spørgsmål om uddannelser tirsdag 14/5

Læs også artiklen: Grænsekontrol splitter LF-kandidater

KLIK HER og læs ni Folketingskandidater, som stiller op på Lolland-Falsters svar på dagens spørgsmål om grænsekontrol mandag 13/5KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce