cookie-og-privatlivspolitik
Annemette S. Johnsen fotograferet på valgaftenen.
Foto: Ingrid Riis

Valg

Takker nej til plads i Folketinget

SF's byrådsmedlem i Guldborgsund, Annemette S. Johnsen, stod til at blive suppleant for den netop sygemeldte Jacob Mark, men har sagt nej tak.
18. november 2021 kl. 13:19 Af Jakob Poulsen

Lolland-Falster kunne, midlertidigt, have fået endnu et medlem af Folketinget, men kandidaten har sagt nej tak.

Det er SF's Annemette S. Johnsen, der som førstesuppleant for SF i Sjællands Storkreds stod til at afløse partikollegaen Jacob Mark. Han har netop været nødt til at sygemelde sig, fordi han har mistet noget af synet.

Men Annemette S. Johnsen valgte altså at lade folketingschancen gå videre til en anden SF'er. Og det skete efter grundig overvejelse, forklarer hun.

For selvom Jacob Mark først fortalte offentligt om sin sygdom i dag, torsdag, så har Annemette S. Johnsen kendt til hans situation i en uges tid, fortæller hun.

- Det kunne have været en fantastisk oplevelse og spændende at prøve, men timingen her lige efter kommunalvalget er elendig, så jeg har fået lov til at blive fritaget, for jeg synes ikke, at jeg kan være bekendt at "stikke af" lige efter et valg, hvor der er folk, der har stemt på partiet og mig, forklarer hun.

Annonce

Hun anerkender, at valgets udfald - hvor hun selv blev genvalgt som sit partis eneste byrådsmedlem, og SF gik med i den konstitueringsaftale, der gør Simon Hansen (S) til ny borgmester - også har haft indflydelse på beslutningen.

- Jeg føler, at jeg får mest politik ud af at blive i byrådet. Jeg synes også, at man har et ansvar overfor det nye byråd, og jeg ville selv synes, at det var mærkeligt, hvis en byrådskollega havde fået tildelt en af de tungere poster og så smuttede, siger hun.

Annemette S. Johnsen fortæller, at hun i forbindelse med konstitueringsaftalen bliver formand for et af de nye kommunale udvalg.

Dertil kommer, at hun også netop har fået tildelt nye spændende arbejdsopgaver i sit civile job, forklarer hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE