cookie-og-privatlivspolitik
Ifølge TV2 Øst er det alternative debatkoncept et forsøg på at bryde med de mere traditionelle livedebatter. Bag konceptet står ungdomsredaktion (Arkivfoto)
Ifølge TV2 Øst er det alternative debatkoncept et forsøg på at bryde med de mere traditionelle livedebatter. Bag konceptet står ungdomsredaktion (Arkivfoto)
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Valg

Tv-station vil give folketingskandidater stød under valgdebat

V-kandidat takker nej til at medvirke og kalder konceptet latterligt. Nyhedschef forventer sagligt indhold.
14. maj 2019 kl. 06:14

Annonce

Hvis de deltagende politikere i en livedebat afbryder hinanden, taler i floskler eller går efter modstanderne personligt, så resulterer det i et elektrisk stød.

Sådan lyder konceptet for en politisk debat, der vises live 30. maj forud for folketingsvalget.

Formålet er ifølge TV2 Øst at nå de unge seere, der er sjældne gæster i den politiske samtale, forklarer tv-stationen. Det er også TV2 Østs ungdomsredaktion, Kras, der står bag.

Men konceptet har nu fået Venstre-kandidaten Morten Dahlin, der skulle have repræsenteret sit parti, til at trække sig fra debatten.

Det skriver Berlingske.

- Det er et latterligt koncept, der tager den politiske debat ned på et niveau, hvor den ikke hører til, siger Morten Dahlin til avisen og kalder formatet en hån mod den politiske samtale.

- Der er mange andre måder, man kan lave politisk debat sjovt og anderledes og interessant på, end ved at give folk stød på live-tv.

Debatten foregår mellem kandidater, der stiller op i Sjællands Storkreds. De udstyres inden debatten med stødarmbånd, som vil give "forholdsvis milde" stød, oplyser TV2 Øst i invitationen.

Det er den 21-årige influencer Mads Marius, der beslutter, hvornår og hvem der skal have stød.

Debatten skal foregå live via Facebook på Kras' side.

Hos TV2 Øst forklarer nyhedschef Anders Riisgaard, at konceptet er et forsøg på at facilitere en ny slags debat, der taler til yngre vælgere.

- Der bliver lagt få regler ned, blandt andet at man ikke må afbryde hinanden, og så kan man ellers have en fuldstændig saglig debat - med det her sjove twist, at hvis man bryder reglerne, så får man et lille rap over nallerne, siger Anders Riisgaard til Berlingske.

Det er dog ikke første gang, at de danske vælgere har oplevet alternative debatformer.

Under valgkampen i 2011 arrangerede TV2's hovedkanal en livedebat, der var arrangeret som en håndboldkamp med dertilhørende pointgivning og lydeffekter.

Debatten blev efterfølgende kritiseret fra flere sider for at vægte underholdning over substans.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce