cookie-og-privatlivspolitik
Leif Utermöhl (S) må sige farvel til byrådet efter fire år. Han kunne ikke være til stede på kommunens valgcafé i Maribo, da han er ramt af corona. Heller ikke Henning G. Rasmussen (DF) blev genvalgt.

2

Billeder

Leif Utermöhl (S) må sige farvel til byrådet efter fire år. Han kunne ikke være til stede på kommunens valgcafé i Maribo, da han er ramt af corona. Heller ikke Henning G. Rasmussen (DF) blev genvalgt.
Foto: Jan Knudsen

Valg

Udvalgsformand blev stemt ud

Flere byrødder må sige farvel til taburetten efter tirsdagens kommunalvalg.
17. november 2021 kl. 18:54 Af Palle Nevad Frandsen

LOLLAND Tirsdag morgen glædede formanden for Socialdemokratiets partiforening på Vestlolland, Leif Utermöhl, sig til, resultatet af kommunalvalget skulle falde den kommende nat, men kort før klokken 1 måtte han på Facebook konstatere, at der ikke havde været meget at glæde sig til.

"Hej alle. Jeg kom desværre ikke i byrådet," lød opslaget fra politikeren, som siden sidste år har været formand for teknisk udvalg.

Leif Utermöhl blev valgt ind som nummer ni på den socialdemokratiske liste for fire år siden, hvor han fik 114 stemmer. Han blev næstformand i fritids- og kulturudvalget, inden han overtog teknisk udvalg efter Gert Mortensen.

Også socialdemokraternes nummer 10 i 2017, Jørgen Rassi Rasmussen, måtte sige farvel til byrådet, da han ikke fik stemmer nok til at komme ind igen.

- Der er nogen, jeg mister, som jeg har været glad for. Det gør ondt på mig med Leif Utermöhl. Jeg synes, han har været en politiker, der er vokset gevaldigt med opgaven, og jeg håber, at vi kan holde fast i ham i de næste år. Men vi ved, at det her er give and take, hvor vinderne er rigtig glade, og taberne går slukørede hjem. Men jeg har brugt meget tid på at sige til mine kandidater, at det er altså ikke alle 21, der bliver valgt ind, sagde borgmester Holger Schou Rasmussen (S), da det stod klart, hvem partiet skal repræsenteres af i de kommende fire år.

Annonce

I løbet af byrådsperioden er Heidi Marqweis, Niels Christian Devantier og Bodil Waagensen stødt til den socialdemokratiske byrådsgruppe som suppleanter, og de søgte alle genvalg, men fik ikke stemmer nok til at komme ind.

For Dansk Folkepartis Henning G. Rasmussen blev kommunalvalget 2021 også endestationen. Partiet blev valgets store taber og mistede to af sine tre mandater. Det gik ud over den tidligere pumpemester fra Kramnitze, der begyndte sin byrådskarriere i 1982 i Rudbjerg Kommune - dengang som medlem af Fremskridtspartiet. Han nåede at være socialudvalgsformand i fire år, og den post nuppede han endnu engang, efter at han i 1998 var skiftet til Dansk Folkeparti. I 2013, hvor han var opstillet som partiets spidskandidat, fik han sit bedste valg med 705 stemmer.

Selv om Dansk Folkepartis tilbagegang nok har en del med landstendenserne at gøre, var der allerede for fire år store problemer mellem de daværende kandidater. Anette Knoblauch var valgt til partiets spidskandidat efter en magtkamp med Eric Steffensen, men han fik den største vælgeropbakning, og stemningen blev aldrig rigtig god mellem de to.

I april i år valgte Anette Knoblauch at forlade partiet og blive løsgænger. Siden valgte hun at tilslutte sig lokallisten Din Stemme, som hun også genopstillede for. Men listen måtte notere sig en minimal tilbagegang, og der blev dermed ikke plads til hende i byrådet.

Anette Knoblauch har siddet i byrådet siden 2009.

Annonce

Hos Venstre søgte Jens Erik Kistrup, der er kommet i byrådet som suppleant, at få fire år mere på en byrådstaburet, men heller ikke han opnåede valg.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE