cookie-og-privatlivspolitik
Tine Vinther Clausen og Henrik Høegh måtte sande, at muligheden for en borgmesterpost atter gled Venstre af hænde.
Tine Vinther Clausen og Henrik Høegh måtte sande, at muligheden for en borgmesterpost atter gled Venstre af hænde.
Foto: Anders Knudsen

Valg

Vandt - men tabte alligevel

Venstres nye hold fik et flot valg, men ikke nok til at sikre Tine Vinther Clausen borgmesterposten
17. november 2021 kl. 18:58 Af Birgitta Andersen

LOLLAND Det var på forhånd i strid modvind, Venstre Lolland skulle forsøge at sejle en succes i land ved dette års kommunalvalg.

Tre af partiets koryfæer havde forladt stemmesedlen, og i stedet stod byrådsgruppens eneste genganger, Tine Vinther Clausen, i spidsen for et helt nyt hold. Det, sammen med Venstres dårlige meningsmålinger på landsplan, havde lagt i kakkelovnen til et møgvalg.

Sådan gik det ikke. Venstre stormede frem og fik 3.919 stemmer - svarende til en fremgang på 2,3 procentpoint. Med 18,8 procent af stemmerne var det et bedre resultat end i 2017, hvor Venstre fik 16,5 procent. Det blev dog ikke til flere mandater til partiet, der beholder de nuværende fem.

- Jeg er helt flyvende. Jeg står med et helt nyt hold, og vi har brugt så mange kræfter på at formulere vores politik. Det, at vi får lov til at bevare de fem mandater, er jo fantastisk, lød det fra Venstres borgmesterkandidat, Tine Vinther Clausen, da valget stod klart.

Helt frem til det sidste resultat fra Nakskov Vest stod Venstre til at gå et mandat frem til seks, mens socialdemokraterne stod til at få 11. Efterhånden som resultaterne tikkede ind, blev der derfor en voldsom aktivitet i krogene i administrationsbygningen, da Venstre pludselig regnede ud, at der var en åbning for at snuppe borgmesterposten.

Annonce

Men da de sidste tal tikkede ind, kunne Venstre-folkene godt se, at nu var slaget tabt, da de mistede det sjette mandat til S.

- Jah, dér var der ikke mere at hente. Men hold op et flot valg, vi har fået, lød det med et suk fra Henrik Høegh, der er Venstre Lollands formand.

Både han og Tine Vinther Clausen erklærede sig mere end tilfredse med valgets resultat - til trods for at det ikke gav en borgmesterpost eller flere mandater.

- Ja, vi ville gerne have lavet noget sammen med nogle andre, og vi kunne godt have set nogle spændende alliancer for at lave en ny retning. Men nu må vi se, hvordan det her passer ind i vores egne tanker. Den her valgkamp har været en slags markedsundersøgelse for os, hvor vi har prøvet vores nye politikker og kandidater af. De tanker skal vi nu have ført ud i livet, sagde Tine Vinther Clausen.

- Jeg er lidt høj over det her, erklærede hun, inden hun gik ind til borgmester Holger Schou Rasmussen (S) for at få forvandlet de mange stemmer til indflydelse de næste fire år.

Annonce

Læs også artiklen "Bliver ikke viceborgmester - Tine Vinther Clausen (V) takker overraskende nej til viceborgmesterposten." i onsdagens FolketidendeKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE